Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

BitFinex ve Tether Aleyhine Yeni Deliller Ortaya Çıktı

0 594

Bitfinex ve Tether, geçmişte çok sayıda skandala karıştı. Bu nedenle, bu şirketlerin başlarının yeninde derde girmesi sürpriz olmamalı.

New York Başsavcılığı Ofisi (NYAG), Bitfinex ve Tether davasında iki şirketin New York’taki müşterilerine iddia ettiklerinden daha uzun süre hizmet verdiğini kanıtladı.

850 Milyon Dolarlık Zarar

NYAG, nisan ayında dolandırıcılık konusunda Bitfinex ve Tether’ın ana şirketi iFinex’e yönelik bir soruşturma başlattı. Bitfinex’in, Tether’in rezervlerinden kripto para birimi alım satım işleminin erişimi olan en az 700 milyon dolarlık ila 900 milyon dolarlık USDT jetonunu kullanarak 850 milyon dolar zarar ettiğini belirtti.

Soruşturma başladıktan kısa bir süre sonra Tether, belgelerin “kötü niyetle” yazıldığını ve “yanlış iddialarla karıştırıldığını” belirten bir blog yazısı yayınladı. Olumsuz yorumlarına rağmen Tether, blog yazısında, hem stablecoin veren kuruluş hem de Bitfinex’in NYAG ile işbirliği yaptığını belirtti.

Daha sonra iki şirket, NYAG’nin Bitfinex ve Tether’e karşı açılan davayı reddetmek için harekete geçti. Firmalar, New York müşterileri için hizmetlerini 2015’te sona erdirdiğini iddia etti. Mayıs ayında -Bitfinex ve Tether’in hareketi nedeniyle- Hakim Joel Cohen, NYAG’ın iki şirketten belge talebi sebebiyle 29 Temmuz’a kadar süre tanıdı.

NYAG Yeni Kanıtlar Sundu

NYAG, firmaların girişimine yanıt olarak New York Yüksek Mahkemesi’ne 28 parça bir bildiri sundu.

NYAG, bildiride, “OAG, katılımcılar ile New York müşterileri arasındaki operasyonlarla ilgili önemli bağları ortaya çıkardı. Bunlar; Bitfinex platformunda işlem yapmak, Tether verilmesi, itfa edilmesi ve ticareti, para transferleri ve müşteri mevduatları çekme işlemlerini gerçekleştirmek için finansal kurumların kullanılması ve piyasaya yanıltıcı bilgi verilmesi…” ifadelerine yer verdi.

NYAG’a göre, New York müşterileri Ocak 2017’ye kadar Bitfinex’in ticaret platformuna erişebiliyordu, New Yorklular Kasım 2017’ye kadar USDT satın aldı ve kullandı. Ayrıca, NYAG, “en büyük paydaş” olarak gördüğü iki şirketin “en üst düzey yöneticileri”, 2014 ve 2018 yılları arasında New York’ta yaşadığını ve çalıştığını iddia ediyor.

Mahkemeye göre, 2017 ve 2018 yılları arasında şirketler New York’taki iki bankanın -Metropolitan Ticaret Bankası ve Signature Bankası- hesaplarını açtı. Ayrıca, New York merkezli bir finans kurumu olan Noble Bank’ın hesaplarını kullandılar.

NYAG’ın delilleri ayrıda, 2019’da kuruluşlar New York merkezli bir ticaret şirketine USDT ödünç verdi. New York’taki dijital bir para biriminde bir hesap açtılar ve Tether, 2017 ve 2018’de 1:1 peg USDT tokenlerini kanıtlamak için New York merkezli denetçileri işe aldı.

Bitfinex’in 1 Milyar Dolarlık IEO’sına Saldırı

NYAG ayrıca, belgede, Bitfinex’in en son İlk Değişim Teklifini (IEO) hedeflediğini belirtti.  Ayrıca, kripto para birimi döviz kurunun LEO tokenlerinin 1 milyar dolar değerindeki kısmını özel yatırımcılara sattı. NYAG belgede, “Cevaplayıcıların ‘son’ ilk değişim teklifi”, örneğin, Martin Yasasına tabi bir menkul kıymet ihracına ilişkin her türlü göstergesi var. Ayrıca, ihracın, incelenen konularla ilgili olduğuna inanmak için bir neden var.” dedi.

Önceden belirtildiği gibi, token kodundaki kusurlar, Bitfinex’in sahte işlemler gerçekleştirmesine izin veriyor. Sınırsız sayıda LEO tokeni basılması ve ayrıca kullanıcıların paralarının silinmesi de dahil.

Tether’ın skandallar tarihi!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.