Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Bitcoin’in Ölçekleme sorunları Facebook’u Librayı oluşturmaya zorladı.

0 341

Bitcoin olmasaydı Libra olmazdı. Satoshi’nin yaratılışı, takip edilen her kripto varlığının temelini attığından, bu açıktır. Bitcoin’in Facebook’un para birimini oluşturmaktan ne kadar sorumlu olduğu, şimdiden Abra’nın Bill Barhydt ile yaptığı röportajda açıkça belirlendi. Yatırım platformunun CEO’su, Facebook’un BTC’yi doğrudan milyarlarca güçlü sosyal ağına entegre etmek istediğini – ancak Bitcoin’in ölçeklenememesi nedeniyle Libra’yı oluşturmak zorunda kaldığını iddia ediyor.

Bitcoin’in  Ölçeklendirememesi , Libra’nın oraya çıkmasına sebep oldu.

Geçen hafta,  ev sahibi Peter McCormack, Proje Libraya rehberlik eden gelişim kararları hakkında bilgi veren Abra’s Bill Barhydt’u ağırladı. Barhydt, Facebook’un bir varlık sepetinin desteğiyle istikrarlı bir para birimi oluşturma planlarını sürdürmeden önce Bitcoin ‘in entegrasyon olasılığını araştırdığını iddia ediyor. Plan, BTC’yi Facebook ekosisteminde bir ödeme seçeneği olarak mümkün kılmaktı .

“İdeal olarak, tartışmalarımdan [Facebook] aslında Bitcoin kullanmayı tercih ederdim. Bence sistemde çok büyük bir inanç var ”dedi Barhydt. Destekleme Facebook kavramı BTC Dünyanın en büyük sosyal ağda ve potansiyel onun hayali olarak görünebilir. Bu orijinal planı olup olmadığından eminim.  Ancak Bill Barhydt iyi bir bağlantıya sahip ve bu nedenle yorumları bir miktar ağırlık taşıyor. Peter McCormack’e anlattığı gibi :

Havale sistemi kurmak ve sınır ötesi ticaret sistemi kurmak istiyorsanız ve bugün 1,2 milyar kullanıcınız varsa, Bitcoin’e ne olacak? Ücretler fırlayacaktı. İşlemsel olan Bitcoin ile bir şey yapmak etkili bir şekilde üstlenilemezdi.

Bitcoin Neden Ölçeklemiyor?

Bitcoin’i kucaklayan Facebook, teknoloji devinin ne düşündüğüne bakılmaksızın, BTC ve bir bütün olarak kriptosfer için aşırı derecede boğa olurdu . Facebook’un duvarlı bahçesinin temizlenmiş çevresi içinde bile, 1,2 milyar insanın para kazanması çok büyük olurdu. Yine de, Bitcoin’in bir sonuç olarak ağ üzerinden potansiyel olarak akan işlem sayısını desteklememesi nedeniyle olmadı.

Bitcoin’in ölçeklenememesi kuşkusuz toplumda yıllardır yoğun tartışmalara neden oldu, bu da derin dalgalanmalara neden oldu ve Bitcoin Cash’in 2017’nin ortalarında çatalladığı zaman meydana gelen kalıcı bölünmeye yol açtı. BCH destekçileri uzun süredir , Blockstream sadıkları liderliğindeki Bitcoin Core geliştiricilerini, saniyede daha fazla işleme izin vermek için blok boyutunu önemli ölçüde artırmak istemekten suçluyorlar. Dört kez  onun blok boyutunu artıran BTC , BCH teorik olarak yaklaşık 100 tps işlemektedir .İşlem ücretleri şu anda 113x ucuzdur.

Blok büyüklüğünün arttırılması, Bitcoin Cash’in testlerde günde yüz binlerce işlemi işlemesine olanak sağlayan basit , ancak etkili bir ölçeklendirme çözümüdür – örneğin, Facebook’un yıpranmaya girmesi gibi büyük bir girişimin talebini absord etmek için fazlasıyla yeterli. Eleştirmenler, blokların genişlemesinde sınırların olduğunu ve kullanıcıların işlemleri bağımsız olarak doğrulamak için bir düğüm çalıştırma zorluğundan ötürü merkezileşmenin gerçekleştiğini not edecektir. Körü körüne artan blok kapasitesinin devam etmesinin istenmediği tatlı nokta tartışma konusudur. Ancak, belirgin olan, Bitcoin Core geliştiricilerinin ve destekçilerinin BTC bloklarını olabildiğince küçük tutma kararlarının, işletmeleri Bitcoin’den uzaklaştırmasına ve pazar edinimini azaltmasına yol açtığı yönünde.

Bitcoin’i ölçeklendirmek yerine, Core destekçileri zorlu katmanın ikinci çözümü olan Lightning Network’ü zorladılar. Bununla birlikte, bu yaklaşımla ilgili bir sorun var: Lightning hala üretime hazır değil ve işletmenin benimsenmesi için uygun olmaktan yıllarca uzakta olabilir. Sadece geçen ay, protokolde kritik bir hata bulundu, o kadar ciddi görünüyordu ki, tüm düğümlerin yamalı yazılıma güncelleme şansı bulana kadar açıklanmadı. Abra’nın CEO’suna inanılıyorsa, Facebook’da dahil olmak üzere işletmeler, ağı kullanmak istiyor ancak kullanamıyorlar.

“Bunlar akıllı insanlar,” Facebook’un blok zinciri ekibinden Barhydt. “Lighting’e baktılar, Bitcoin’e baktılar, bunu düşündüler. Bitcoin’in bir ödeme ağı olarak optimize edilmediği, şu anda dijital nakit olması için Bitcoin’in optimize edildiği sonucuna vardılar. ”Bitcoin  Cash destekçileri BTC’nin ödeme ağı olarak hizmet vermek için optimize edilmediği, ancak bu hizmetten mahrum kalacağı konusunda hemfikirlerdi . şu anda dijital para olarak hizmet verebileceği önerisi – bu BCH’nin şu anda daha başarılı bir şekilde yerine getirdiği bir kullanım durumudur .

Daha büyük bir blok boyutuna sahip olsa bile, Facebook’un BTC kullanmasını engelleyen başka teknik veya düzenleyici engeller olabilir . Yine de kesin olarak söylenebilecek olan şey, Bitcoin’in Lightning’in karmaşıklığı ile birleştiğinde ölçeklenememesi ve güvenlik ve UX sorunlarının kusursuz bir fırtına yaratmış olmasıdır. Bu raporun gözünde, bir P2P ödeme ağı dijital nakit olarak hizmet etmeyi bıraktığında ne olduğuna dair en büyük gösteri olan Libra Projesine  adım attı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.