Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin’in işlem hacmi bakımından rekor kırmasının nedenleri

0 373

Bitcoin’in işlem hacmi bakımından rekor kırmasının nedenleri

Artık kurumların, 1 milyar doların üzerinde Bitcoin (BTC) yatırımı yapan birden fazla şirketin; kripto para piyasasına sağlam bir şekilde girmesiyle işlem hacimlerinin rekor kırdığı görülüyor.

Teknolojinin devam eden olgunluğu; pandemi nedeniyle dünyanın karşılaştığı ekonomik ve sosyal problemlerle birlikte, birçok kurum Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini potansiyel bir “değer bozucu” varlık olarak görmeye başladı.

Skew’a göre hem CME Bitcoin vadeli işlemlerindeki hem de LMAX Digital’deki hacim; tüm zamanların en yüksek işlem hacmine ulaştı. CME Bitcoin vadeli işlemleri 2,7 milyar dolarlık işlem hacmi görürken LMAX Digital 2,6 milyar dolarlık hacim gördü – her ikisinde de yeni rekor seviyeler kırıldı.

Analist ve yatırımcı Joseph Young bir tweet’te şu ifadeleri kullanmıştı:

“KURUMLAR GELDİ. CME BİTCOİN VADELİ İŞLEM HACMİ BUGÜN 2,7 MİLYAR DOLARLA TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI. LMAX DİGİTAL (KURUMSAL PLATFORM) 2,6 MİLYAR DOLARLIK HACMİYLE EN YÜKSEK SEVİYEYE (ATH) ULAŞTI.”

BeInCrypto’dan derlediğim habere  kurumsal yatırım platformlarının ve ürünlerinin, Bitcoin tarihinin en yüksek fiyatındayken hacim olarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesi; kripto para birimi için son derece “bullish (boğa)” bir sinyaldir.

Bitcoin ve kurumsal katılım

Kripto para ekosisteminde, kurumsal yatırımcıların alana katılımı en önemli benimsenme katalizörlerinden biri olarak görülmüştür. Ayrıca, kurumların yatırım yapabilecekleri milyarlarca dolarları bulunuyor, bu miktarlar da çoğu bireysel yatırımcının yapabileceği yatırımı gölgede bırakıyor.Kurumlar arasındaki bu artış, kripto para birimlerinin geleceği için bir emsal teşkil ediyor. Dünya, kriptoyu fiat para birimine karşı meşru bir koruma olarak görmeye başladığından; bu dalga özellikle de Bitcoin için geçerli.

Kripto para biriminin büyümesi ve benimsenmesindeki bu artışı etkileyen birçok faktör var, ancak birçok kişiye göre en önemlilerinden biri Michael Saylor gibi insanların açık finansal desteği.MicroStrategy’nin CEO’su Saylor, Bitcoin’in en güçlü savunucularından biri haline gelmişti. Bir Bitcoin şüphecisi olarak yola çıkan Saylor, dünyanın en büyük iş zekası şirketlerinden biri olan MicroStrategy adına Bitcoin’e 1,3 milyar doların üzerinde yatırım yaptı; kişisel olarak kendi parasının bir kısmını da BTC’ye yatırdığını belirtti.

MicroStrategy, Bitcoin’i ciddi bir şekilde takip eden tek firma değil. MicroStrategy’nin satın alımından bu yana diğer birçok şirket de alana girdi ve portföylerini Bitcoin’i de ekleyerek çeşitlendirmeye karar verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.