Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin ve Litecoin Artık WhatsApp Platformunda

0 306

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarının Lite.Im bot aracılığıyla Bitcoin ve Litecoin’i aktarmalarına olanak sağlayacak. Blockchain platformu Zulu Republic tarafından geliştirilen bot, aynı zamanda şirketin ana belirleyicisi olan ETH ve ZTX’te de işlem yapabiliyor.

WhatsApp’ta Bitcoin Ve Litecoin Alınabilir, Gönderebilir

Artık insanların dijital para gönderebileceği ve alabileceği tek yer kripto para birimi borsaları değil. Kullanıcıları arasında kripto para birimi işlemlerini mümkün kılan platformların sayısında sürekli bir artış oldu. WhatsApp da şimdi onlardan biri haline geldi.

Zulu Republic’in yakın zamanda geliştirdiği bir bot sayesinde 1.5 milyar WhatsApp kullanıcısı, artık platform üzerinden Bitcoin (BTC) ve Litecoin’i (LTC) gönderip alabilecek. Zug merkezli şirket, WhatsApp botu olan Lite.Im’in 19 Mayıs’ta başlatıldığını duyurdu.

SMS Tabanlı Kripto İşlemlerini Artıran Platformlar

Lite.Im, WhatsApp ile ilgili ilk tanıtımını yapmış olsa da, bot neredeyse 1 yıldır bulunuyor. Zulu Republic, botu ilk olarak Ağustos 2018’de Facebook Messenger, Telegram ve normal SMS’lerle tanıştırdı. Ardından, Aralık 2018’de şirket hizmetlerinin kripto para birimlerinin doğrudan Messenger, Telegram ve SMS’te kredi kartı ve banka kartları aracılığıyla satın alınmasına izin vereceğini açıkladı.

Zulu Republic bu güncellemeleri hızlı bir şekilde yayınladığı için bir İspanyol teknoloji kuruluşunun benzer bir servis üzerinde çalıştığı bildirildi. Wuabit, WhatsApp kullanıcılarının yapay zeka (AI) ile çalışan bir sohbet yoluyla kripto para birimleri gönderip almalarını sağlayacak bir hizmet inşa ediyordu. Ancak, şirketin nisan ayında yapılması planlanan halka açık beta testi iptal edildi ve o zamandan beri güncelleme yapılmadı.

WhatsApp’ın ana şirketi olan Facebook, kendi stablecoini üzerinde çalışıyor. Zulu Republic’in botu ile yakın gelecekte zorlu bir rekabet yaşanacağı öngörülüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.