Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,066.47
+39.95
Ethereum
$3,185.92
-10.26
Litecoin
$84.40
-0.62
DigitalCash
$31.15
-0.29
Monero
$122.45
+1.28
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.87
-0.5
Dogecoin
$0.16
-0

WhatsApp, Para Transferi İçin Kripto Para Geliştiriyor

0 416

Facebook’un mesajlaşma servisi WhatsApp, kullanıcıları için şifreli para birimi oluşturuyor. Jeton, uygulama içinde yapılan para transferleri için kullanılacak. Uygulamanın özellikle Hindistan’daki havale piyasasına odaklanacağını belirtildi.

Facebook kaynaklarından edinilen bilgilere göre, şirket bu Whatsapp uygulaması için sabit para geliştiriyor. Kaynaklar ayrıca, Facebook’un sabit borcun bağlandığı varlık üzerinde çalıştığı için jetonun yakında piyasaya sürülmeyeceğini belirtiyor.

Hint havale pazarı önemli. Dünya Bankası verilerine göre, ülkede, 2017 yılındaki yaklaşık 70 milyar dolarlık yabancı dövizler, GSYİH’sının yüzde 2,8’ine tekabül ediyor.

WhatsApp, ülkede 200 milyondan fazla kullanıcı ile Hindistan’da yaygın olarak kullanılıyor. Kırsal Hindistan’daki kullanıcı sayısı, bölgedeki internet maliyetleri düştüğü için geçen yıl iki katına çıktı.

Facebook’un kripto para konusundaki tavrı, geçen yıl önemli ölçüde değişti. Ocak 2018’de, sosyal medya ağı, “yanıltıcı veya aldatıcı tanıtım uygulamalarıyla sıklıkla ilişkilendirilen finansal ürünleri ve hizmetleri teşvik eden reklamları” önlemek için tasarlandığı bir kripto reklam yasağı getirdi.

Mayıs ayında, Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger başkanı David Marcus, Facebook’ta bir Blockchain keşif ekibinin oluşturulduğunu duyurdu. Marcus, aynı zamanda San Francisco merkezli kripto değişimi ve cüzdan hizmeti Coinbase’de de bir yönetim kurulu üyesiydi.

Marcus, daha sonra şunları yazdı: “Facebook’ta blockchainden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimizi keşfetmek için küçük bir grup kuruyorum .” Facebook, Haziran ayı sonunda kripto reklamları için reklam yasağını kaldırırken, ilk para tekliflerinin tanıtımını yasakladı.

Ağustos ayında, Marcus bir çıkar çatışmasından kaçınmak için Coinbase yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederek, “Facebook’ta Blockchain için kurduğum yeni grup yüzünden, istifa etmemin uygun olduğuna karar verdim.” dedi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.