Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,485.53
-682.92
Ethereum
$3,019.74
-43.44
Litecoin
$81.03
+0.23
DigitalCash
$28.70
-0.38
Monero
$127.38
-3
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.26
+0.26
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin indikatörü aylar sonra ilk defa “satın al” diyor

0 413

Bitcoin indikatörü aylar sonra ilk defa “satın al” diyor

Bitcoin (BTC) fiyat indikatörlerinden biri, uzun zaman sonra yeşile döndü. Fiyatta yükselişe işaret ettiği ifade edilen gösterge, mart ayından bu yana ilk kez olumlu sinyal veriyor.

28 Eylül tarihinde veri izleme platformu Glassnode tarafından paylaşılan tweet‘te, önemli bir Bitcoin fiyat göstergesinin, uzun zaman sonra “satın al” yönüne geçtiği açıklandı.

Mesajda, “Difficulty Ribbon” ismi verilen indikatörün, yukarı yönlü trend yakaladığı, satın alma alanı olarak nitelendirilen yeşil bölgeye, mart ayından bu yana ilk kez geçtiği ifadesi yer aldı.

Bitcoin fiyatında yükselişe işaret ediyor

Difficulty Ribbon adlı Bitcoin fiyat göstergesi grafiği. Kaynak: Twitter / Glassnode

Analist Willy Woo tarafından geliştirilen “Difficulty Ribbon” isimli fiyat göstergesi, BTC/USD paritesindeki yükseliş dönemlerine vurgu yapıyor. Türkçeye “zorluk şeridi” olarak çevrilebilecek bu indikatör, madencilik zorluğundaki değişim üzerinden fiyat tahminlerini belirliyor.Bahsi geçen şeridin sıkışması veya negatif seviyeye gerilemesi durumunda Bitcoin satın almak için en iyi zamanın geldiği söyleniyor.

İndikatörün detaylarının paylaşıldığı blog yazısında, yeni BTC’ler çıkarıldıkça, üretim maliyetlerini ödemek üzere madencilerin bir miktar token sattıkları ve bunun da fiyatta düşüş baskısı oluşturduğu vurgulanıyor.Küçük ölçekli madencilerin, operasyonlarını sürdürebilmek için daha fazla coin sattıklarını ifade eden Willy Woo, “madencilik sürdürülemez hale geldiğinde hash gücü ve ağ zorluğu azalır, yani şerit sıkışır” diyor. Bu durumda, fiyatta daha fazla yükseliş için zemin oluşuyor.

Türk lirası ile BTC satın almak daima kârlı

Türkiye’den Bitcoin satın alanların “asla zarar etmedikleri” iddiasına yer verilmişti. Ünlü analist Selcoin, Türk lirası ile BTC satın almanın hep kazandırdığını savundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.