Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin İle Ödemeler Yüzde 80 Düşüş Yaşadı!

0 375

Bitcoin’de yaşanan fiyat düşüşleriyle birlikte, ödeme yöntemi olarak kullanımı da yüksek oranda azaldı. Bitcoin ile ödemeler yüzde 80 seviyesinde düşüş yaşadı.

Çoğu kullanıcı tarafından çöküş olarak nitelendirilen azalma %80 seviyesinde seyrediyor. Yapılan araştırmalara göre elde edilen son veriler, kripto paranın ödeme yöntemi hacminde ciddi düşüşleri işaret etti.

Ticari kullanım alanlarında yapılan ödemelerde sağladığı kolaylıkla altın yıllarını yaşayan Bitcoin’de durum tersine dönmüş durumda. Yılbaşından itibaren kademeli olarak gerileyen tercih oranları yıl sonu yaklaşırken en üst düzeye çıktı.

Düşüş eğiliminin yavaş ancak istikrarlı olduğu üzerinde sıklıkla duruluyor. 2017 Aralık ayı içerisinde 420 milyon dolar seviyesinde ödeme için Bitcoin yöntemi tercih ediliyordu.

BTC’yi kabul eden şirketlerin pek çoğunun 2018’de bu kararlarından vazgeçmezi düşüşü tetikleyen en önemli etken.

Bitcoin ile ödemeler artık tercih edilmiyor

Önemli şirketler tarafından ödeme yöntemi olarak tercih edilmemeye başlamasının yanı sıra diğer kripto paralar da tetikleyici oldu. Ödeme masrafları konusunda Bitcoin’e göre fark yaratan dijital varlıklar tercih edilmeye başladı. Aynı şekilde gönderim hızlarıyla da dikkat çeken para birimleri mevcut.

Bitcoin’de sürekli olarak yaşanan dalgalanmalar, ödeme yöntemi olarak kabul edilebilirliğini engelliyor düşüncesi ağır basıyor. Microsoft ve Steam gibi önde gelen isimlerin desteğini çekmesi, ödemelerdeki azalışı açıklıyor.

Ödeme yöntemi olarak farklı kripto paralar revaçta

Bitcoin’de %80 seviyesindeki azalış, diğer kripto paralar için fırsata dönüşmüş durumda. Giderek artan tercih oranları altcoinler için ödeme yöntemi olmayı tetikliyor.

Ripple’ın başı çektiği ödeme olanaklarında, hızlarıyla ve masrafsız işlemleriyle dikkat çeken seçenekler mevcut.

Ödeme yöntemi olarak kullanılabilirliği değerlendiren, dijital varlıkların ilerleyen dönemlerde Bitcoin’in yerini alması söz konusu olabilir. Revaçta olan seçenekler arasında yer alan tercihler geleceği belirleyecek.

Bitcoin’in düşüşünü istikrarlı şekilde devam ettirmesi durumunda, ödeme yöntemi olarak düşüşün %80’in üzerine çıkabilmesi olası.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.