Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin için SEC ‘e bir ETF başvurusu daha yapıldı

0 429

Bitcoin için SEC ‘e bir ETF başvurusu daha yapıldı

Galaxy Digital, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin ETF’i için bir başvuruda bulundu. SEC tarafından Pazartesi günü yayınlanan S-1 formuna göre, Galaxy Bitcoin ETF (eğer onaylanırsa) NYSE Arca borsasında işlem yapacak ve Bloomberg Galaxy Bitcoin endeksi fiyatlandırma mekanizması olarak seçilecek.

Muhtemel BTC ETF’i için fiyat mekanizmasının detaylandırılması ise başvuruda şu şekilde yer alıyor:

“Gün sonu Endeks fiyatı, Bitcoin için Bloomberg Crypto Price Fixings (CFIX) fiyatı kullanılarak hesaplanır. CFIX, Bloomberg’in verilerini, teknolojisini ve dağıtım platformlarını kullanan Bloomberg Generic Price (BGN) tarafından sağlanan fiyat verilerine dayanır. Güvenilir, temsili ve şeffaf kripto para birimi fiyatı sağlama amacıyla yatırım topluluğunun kullanımına sunulur.”

Galaxy Digital, finansal hizmetler yan kuruluşu aracılığıyla Mart ayında Kanada pazarında bir Bitcoin ETF ürününü piyasaya sürmüştü. Galaxy’nin BTC ETF başvurusunda herhangi bir düzenleyici veya yönetici listelenmedi. Belge, kuruluşun “Delaware tröst şirketi” olmasının ötesinde, mütevellinin ayrıntılarını içermiyordu.

Galaxy Digital tarafından yapılan BTC ETF başvurusu, Mart ayında Fidelity tarafından yapılan benzer bir uygulamanın hemen ardından geldi.

SEC, şimdiye kadar herhangi bir BTC ETF başvurusunu onaylamadı. Bunun sebebi olarak, Bitcoin’de, volatilite ve fiyat manipülasyonu endişelerini öne sürdü.

Bu sırada SEC’nin, komisyonun Mart ayı ortalarında geri bildirim onayını takiben VanEck’in Bitcoin ETF başvurusuna ilk yanıtını vermek için iki haftada daha kısa bir süresi kaldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.