Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin hash rate’de beklenen düzeltme fiyat artışını engelleyebilir

0 329

Bitcoin hash rate’de beklenen düzeltme fiyat artışını engelleyebilir.

Bitcoin (BTC), ağ zorluğunun son beş ayın en büyük düşüşünü görmesi beklendiği için aşağı yönde fiyat baskısına maruz kalabilir.BTC.com’un verilerine göre zorluk, dört gün sonra yaşanacak otomatik düzeltmede yüzde 8,3 düşecek.

Zorluğun düşmesi bekleniyor

Madencilik zorluğu, madenciler arasındaki rekabeti, yani madencilik sektörünün genel sağlığını anlamak için temel bir ölçüyü temsil ediyor.Otomatik düzeltmeler ise çok daha önemli işlevleri yerine getiriyor: Bitcoin’in fiyat hareketi veya diğer koşullardan bağımsız olarak kendini sürdürebilmesine olanak sağlıyor.

Haziran ayında Bitcoin’in ağ zorluğu, mayıs ayında yaşanan blok ödülü yarılanması (halving) nedeniyle yüzde 6,3 oranında, hemen ardından ise yüzde 9,3 oranında daha düşüş göstermişti.Blok ödüllerini yarı yarıya düşüren halving işlemi, verimliliği düşük veya eski nesil donanım kullanan madencilerin kâr dinamiklerini önemli ölçüde değiştirdi. Zorluğun art arda iki kere düşmesi ise, daha az verim elde eden madenciler için fırsat oluşturdu ve bunun ardından zorluk neredeyse yüzde 15 yükseldi.

Şimdiki düşüş ise, Çin’de madencilerin merkezi olan Siçuan bölgesindeki yağmurlu mevsim sayesinde elde edilen ucuz hidroelektrik gücünün bitmesiyle ilişkilendiriliyor.

Bitcoin’in 14 bin dolar direncini kırmakta başarısız olduğu bir dönemde yaşanması beklenen bu düşüş, kripto paranın bu seviyeden bir süre daha uzak kalmasıyla sonuçlanabilir.

Geliştici Matt Odell, süreci şöyle özetledi:

“Çin’de yağmurlu mevsim sona eriyor -> hidroelektrik fiyatları artıyor -> madencilerin daha ucuz enerjinin olduğu yerlere geçmesi nedeniyle hash oranı düşüyor -> zorluk düzeltmesine kadar daha az blok oluşturuluyor.”

Madenci faaliyetlerinin azalması, Bitcoin işlem ücretlerinin de fırlamasına neden oldu. İşlem ücretleri kısa sürede neredeyse yüzde 200 artış gösterdi.

Haziran ayında Bitcoin fiyatı da zorluk ve hash oranıyla birlikte düşüş göstermişti. Ölçülerin yükselmesiyle birlikte Bitcoin fiyatında da görülen artış, fiyat hareketinin bu esasları izlediği teorisini doğurdu.

Bitcoin 7 günlük ortalama hash oranı 60 günlük tablo. Kaynak: Blockchain

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.