Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,752.72
+384.85
Ethereum
$3,232.81
+40.04
Litecoin
$84.93
-0.85
DigitalCash
$31.47
+0.04
Monero
$122.44
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.19
-0.13
Dogecoin
$0.16
0

Rus Ekonomist Ginko: Rus Zenginler 8.6 Milyar Dolarlık Bitcoin Aldı

0 379

Ünlü Rus ekonomist Vladislav Ginko, Rusya’daki varlıklı insanların ve şirketlerin geçtiğimiz günlerde 1,8 milyon BTC (yaklaşık 8,6 milyar ABD doları) aldığını iddia etti. Rus ekonomist, Rusya’nın 2019’un ilk çeyreğinde 10 milyar dolarlık Bitcoin alımı yapacağını iler sürmüştü.

Ginko, Rus hükümetinden doğrudan bir yatırım olmadığını; kripto varlıkları satın alan kişilerin çoğunun ABD yaptırımlarından kaçmaya çalıştığını belirtti. ABD yaptırımları, Rusların uluslararası işlemler yapmasını imkansız hale getirebilir; bu da ülkedeki ekonomiyi ciddi şekilde etkileyebilir. BTC satın almak, yaptırım sorununu aşmak için mantıklı bir yol olarak görülüyor.

Rusya çok fazla petrol ve gaz ticareti yapıyor. ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), yakında bu şirketlerin ABD doları kullanmasını yasaklayan yaptırımlar uygulayabilecekti.

Ginko, bunun şimdi varlığın fiyatı üzerinde doğrudan bir etkisi olmayacağını; ancak zaman içinde etkisini daha da arttırmada önemli bir rol oynayabileceğini söyledi. Ayrıca, yaptırımlar uygulandıktan sonra, örneğin ABD vatandaşlarından satın alamadıkları için Bitcoin satın almak daha zor olacak.

Ginko’nun İddiası Yalanlandı

Rus ekonomist, “Varlıklı Ruslar ve Rus şirketler 1,8 milyon BTC satın aldı. BTC alanlar, ABD yaptırımlarını aşmanın bir yolu olarak Bitcoin satın alıyor.” dedi.

Bu yılın başlarında Ginko, Rus hükümetinin BTC’ye 10 milyar dolar harcadığını belirtmişti. Bu oldukça karışıklığa neden oldu. Rus ekonomist, bu iddialar için çok eleştirildi. Bir hükümet yetkilisi, söylentisinin tamamen yanlış olduğunu belirterek, Ginko’ya tepki gösterdi. Bu hükümet yetkilisine göre, Rus hükümetinin önümüzdeki 30 yıl boyunca Bitcoin satın alması pek olası değil!

Ancak bu sefer Ginko, hükümetin bu yatırımla ilgili olmadığını doğruladı ve bu nedenle büyük bir tepki olmadı. Ginko, “Rusya’nın politik ve ekonomik işlerine derinden karıştığını ” ve genellikle medyada ülke hakkında konuşmayı seçtiğini belirterek, kendi iddialarının geçerliliğini savundu.

Rusya, Bitcoin Fiyatını Yükseltir

Rus ekonomist tarafından öne sürülen bir diğer iddia, Rusya’nın 2019’un sonundan önce Bitcoin’in fiyatını yükseltemeye yardım edeceği yönünde. Hiç kimse bunun gerçek olup olmayacağını bilmese de, gerçek şu ki; fiyatlar gerçekten yükseliyor. Bitcoin fiyatları gece 5.000 ABD dolarını geçerken, bugün 4,900 ABD doları civarında yüksek kazanımlar görüyor.

Bu, Bitcoin’in beş ay içindeki en yüksek fiyatı. Şimdi, BTC altı haftadır kazanıyor ve trend devam edecek gibi görünüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.