Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

Reality Shares, BTC ETF Teklifi Yaptı; SEC Geri Çektirdi

0 369

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Reality Shares tarafından yapılan borsada işlem gören fon (ETF) talebini geri çektirdi.

SEC, ETF talebini geri çektirme kararı ile ilgili açıklama yaptı. Bunun, “ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu personelinin talebiyle yapıldığı; fonun teklifiyle ilgili olarak hiçbir menkul kıymet satılmadığını” belirtti.

Reality Shares kripto odaklı fintech firması Blockforce Capital’in bir birimi olan ETF Trust, başlangıçta 11 Şubat’ta ETF teklifinde bulundu. SEC’in ardından hem devlet borç enstrümanlarını hem de Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerini içeren bir portföye yatırım yapılması öngörüldü. Talep üzerine, ETF dosyalaması Reality Shares tarafından geri çekildi.

BTC vadeli işlemleriyle ilgili olarak fon, şu anda CBOE Vadeli İşlemler Borsası (CFE) ve Chicago Ticaret Borsası (CME) üzerinde işlem gören ve nakit olarak ödenmiş BTC vadeli işlemlerine sahip, Cayman Adaları’nın kayıtlı bir iştiraki aracılığıyla yatırım yapmış olacaktı.

SEC’e Başvurular Erteleniyor

Amerikan Yatırım Yönetim firması AdvisorShares ile yatırım danışmanlığı şirketi Sabretooth Advisors’ın, teknoloji şirketlerini izleyen bir ETF’yi ortak olarak kullanacağı bildirilmişti. Buna blok zinciri ve bulut bilişim ile ilgili olanlar da dahildi. Yeni ETF’nin arkasındaki fikir, gelişmekte olan teknolojilerle ilgilenen işletmelerin, hisse fiyatlarında kârlılığın makul bir süre içinde artması olabilir.

Ocak ayının sonlarında Chicago Board Options Exchange’in yanı sıra, yatırım şirketi VanEck ve finansal hizmetler şirketi SolidX, bir BTC ETF’yi listeleyecek bir kural değişikliği için SEC’e yeniden başvurdu. Firmalar ilk olarak 6 Haziran 2018’de Bitcoin tabanlı bir ETF’yi listelemek için SEC’e başvurmuştu. SEC, birçok kez kararını geri aldığından, başvuru süreci o zamandan beri birkaç gecikme yaşadı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.