Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,756.03
-2820.99
Ethereum
$3,099.28
-182.34
Litecoin
$83.28
-3.44
DigitalCash
$29.93
-2.16
Monero
$118.27
-3.55
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.12
-2.05
Dogecoin
$0.15
-0.01

CFTC Üyesi, SEC’in BTC ETF Onaylamama Gerekçelerini Savundu

0 375

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Komisyon Üyesi Brian Quintenz, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) BTC ETF onaylamamak için sunduğu gerekçeleri savundu.

Quintenz, Washington DC’deki BiPartisan Politika Merkezi’nde düzenlenen bir panelde konuştu. CFTC Komisyon Üyesi, panele SEC Komiseri Heister Peirce ile birlikte katıldı. Peirce, SEC’in hamlesine karşı muhalifliği nedeniyle Winklevoss ikizlerinin BTC ETF teklifini iki kez reddettiği için “kripto anne” lakabı kazanmıştı.

Quintenz’in Gerekçeleri

Quintenz, özellikle potansiyel fiyat manipülasyonunun bir Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayan SEC’e engel olmaması gerektiğini savundu. Bildirildiği gibi, SEC kararlarında veya BTC merkezli ETF’lerin incelemelerinde, yetersiz “fiyat manipülasyonuna direnç” konusundaki nitelikleri defalarca yinelenmişti. Quintenz, CFTC’nin “sözleşmeler üzerindeki yargı yetkisinin manipülasyona duyarlı olmaları gerektirdiğini” söyledi. Ayrıca, SEC’in tutumu ile kendi ajansınınki arasında bir paralellik çizdi.

Bununla birlikte, “kolay duyarlı” niteliğinin, yeterli kaynağa sahip herhangi bir ürünün manipüle edilebileceği göz önüne alındığında, önemli bir nüans olduğunu vurguladı. Teklif ettiği bazı mekanizmalar -bir ürünü metadan ziyade bir endekse dayandırmak gibi- aslında potansiyel manipülasyonu önemli ölçüde “daha az muhtemel yapmak için” kullanılabilir:

“Referans bir kurda çok fazla likidite olmasa bile endeksin kolay manipülasyona elverişli olmadığı bir sözleşme tasarlamanın uzlaşma endeksi üzerinden matematiksel yolları vardır.”

“SEC’de Bir Bitcoin ETF İmzalamak İstemiyoruz”

Quintenz, CFTC’nin pazar için onayladığı BTC vadeli işlem sözleşmelerinden birine örnek verdi; “Birden fazla borsada 1 saat boyunca 5 dakikalık artışlarla çoklu hacim ağırlıklı ortalama fiyatlara” yerleştirilmek üzere tasarlandı. Bunun, yerleşim indeksini manipüle etmeyi amaçlayan herhangi bir oyuncu için: “[…]beş dakikalık birçok periyottaki çoklu borsalarda hacmin çoğunluğuna sahip olmaları gerekecekti. Onlar yapabilir mi? Olabilir. Bunu biliyor muyuz? Hemen.”

Komisyon Üyesi Peirce, ajansının, önerilen kripto bazlı ürünleri gözden geçirme konusundaki yaklaşımının tartışılmasına katkıda bulundu.

“SEC’de şu ana kadar bir Bitcoin ETF’i imzalamak istemiyoruz. Benim endişem; biraz dayanaklı bir yaklaşım gibi görünmesi, altta yatan Bitcoin pazarını değerlendirmesi ve bunların yeterince düzenlenmediğini düşünmemiz olduğunu söylemek. Biliyorsunuz, düzenlemeye tabi olmayan birçok pazar var; ancak yine de bunların üzerine ürünler üretiyoruz.”

Daha önce Peirce’in, SEC’in, ajansın “sınırlı rolünü” aştığı görüşünden türetilen Winklevoss BTC ETF başvurusu konusundaki olumsuz kararına muhalif olduğu söylendi. Başvuranlar kararını verirken, türevlerden ziyade listeyi aramaya çalışmışlardı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.