Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Dolara Yasak Gelince, Bitcoin İşlemleri Arttı

0 498

Dolara Yasak Gelince, Bitcoin İşlemleri Arttı .

Arjantin, sermaye kontrollerinin ABD Doları satın alma oranını yüzde 98 düşürmesinin ardından, tekrar (BTC) savunucularının gündemine geldi.

Ülkenin merkez bankası, birikim sahiplerinin satın alabileceği dolar miktarını aylık 10 bin dolardan 200 dolara düşürdü. Yüzde 98’lik düşüş haberi, ülkenin yeni başkanı seçtiği Pazar günü duyuruldu. 10 bin dolar satın alma limiti de, Eylül ayında uygulanmaya başlanan sermaye kontrolleri sonucu getirilmişti. Ülkenin yasal para birimi Arjantin Pesosu (ARS), bu yıl büyük bir düşüş yaşadı ve enflasyon yüzde 50’yi geçti. Arjantin Merkez Bankası (BCRA), dolar kısıtlamasının iki ay süreceğini açıkladı.

“Mevcut durumun belirsizliği göz önüne alınarak, BCRA Yönetim Kurulu Pazar günü, Merkez Banka’nın rezervlerini korumak amacıyla bir dizi önlem almaya karar verdi. Duyurulan önlemler Aralık 2019’a kadar geçerli olacak.” diye belirtildi.

“Banka hesabı olanlar için aylık 200 dolar, nakit alımlar için ise 100 dolar satın alma sınırı getirildi. Limitler kümülatif değildir.”

Arjantin’in Localbitcoins üzerindeki en güçlü haftalarından birini yaşadı .

Arjantin, P2P platform Localbitcoins üzerindeki Bitcoin alım satımlarında, en çok işlem yapılan üçüncü haftayı geçirdi. Coin Dance’in verilerine göre 26 Ekim haftası hesaplar, 14,15 milyon peso, yani 240 bin dolarlık alım satım yaptı. Btc bakımından sayılar pek yüksek olmasa da, işlem hacimleri pesonun giderek güçsüzleşmesine vurgu yapıyor.

Localbitcoins trading volumes for Argentine peso (ARS)

Diğer yandan Btc yorumcuları, merkeziyetsiz kripto paraya geçmenin yararlarına değindi. Twitter analisti Rhythm “Kullanmak için izin almanız gerekiyorsa, o sizin paranız değildir.” diye özetledi. Bir önceki devlet başkanı, Bitcoin’in potansiyeline daha ilgili gözüküyordu. Mauricio Macri, girişim sermayedarı Tim Draper ile Mart ayında buluştu ve Btc’nin , pesoya kıyasla yeterince güçlü olduğunı kanıtlaması halinde, Arjantin’in para birimi olarak kabul edilmesi üzerine bir anlaşma yaptı.  O zamandan beri diğer sermaye kontrolleri de, Btc cephesinden benzer tepkiler aldı. Bunlardan biri de geçtiğimiz hafta Lübnan’da bankaların kapatılması oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.