Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,752.72
+384.85
Ethereum
$3,232.81
+40.04
Litecoin
$84.93
-0.85
DigitalCash
$31.47
+0.04
Monero
$122.44
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.19
-0.13
Dogecoin
$0.16
0

CFTC Üyesi Brian Quintenz: Kripto Platformları İçin Düzenleyici Önerdi

0 570

Amerika Birleşik Devletleri Emtia ve Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC) Üyesi Brian Quintenz, “kripto para sektöründeki katılımcıların kendi kendini düzenleyen bir yapı oluşturması gerektiğini” söyledi.

Brian Quintenz, Bipartisan Politika Merkezi düzenlenen panelde konuştu. Quintenz, CFTC‘nin kripto para sektöründeki yasal gözetim ve denetim yetersizliği nedeniyle kripto platformlarının kendi kendini düzenleyen bir yapı tavsiye etti. Buna göre, platformların tartışabilecekleri, uygulayabilecekleri, inceleyebilecekleri veya denetleyebilecekleri bir yapı oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Quintenz’e göre böyle bir organizasyon; çıkar çatışmaları, iş yapma, bilgi alışverişi, itfalar, velayet ve likidite ile ilgili denetimler yapabilir.

CFTC komisyonunun aynı zamanda, “kendi kendini düzenleyen bir kuruluşun, yasalarla Kongre tarafından özel olarak düzenlenmiş olacağını” belirtti. Bunun da sektöre katılan özel şirketlerin ortak birliği ile olabileceğini ifade etti.

“ETF’nin Onaylanmamasının Neden Değil”

Panelin katılımcılarından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) komisyon üyesi Hester Peirce de, kripto endüstrisindeki mevcut düzenlemelerin “kafa karıştırıcı” olduğunu hatırlattı. Peirce, ayrıca, “Bitcoin (BTC) pazarında düzenleme yapılmamasının Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylamamasının bir nedeni olmadığını” belirtti.

Peirce, “Düzenlenmemiş birçok pazar var; ancak yine de bunların üzerine ‘türev’ ürünler üretiyoruz.” dedi.

Hester Peirce kısa bir süre önce, kripto para sektöründe düzenleyici kurulmasındaki gecikmenin, “sektörün kendi başına hareket etmesine daha fazla özgürlük sağlayabileceğini” söyledi.

Öte yandan Quintenz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, SEC’in, Bitcoin ETF’yi onaylamama gerekçelerini savunmuştu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.