Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin’de Kısa Pozisyon Çıkışları Görülüyor

0 323

Bitcoin’de geçtiğimiz aralık ayındaki 20 bin dolardan kısa pozisyon açan bazı borsacılar, çıkış yapıyor. Bu borsacılar, pozisyonlarını 3-4 bin dolar aralığında kapatıyor.

Aralık ayında eski IMF ekonomisti Mark Dow, Bitcoin’deki kısa (short) pozisyonundan çıktığını açıklamıştı. Ardından uzun vadeli Bitcoin kısa pozisyon sözleşmesi kapanışları yaşandı.

Kripto para piyasasının en kötü zamanlarında Bitcoin, yükseliş görmüştü. Şubat 2018’de 12 bin dolara yaklaşmıştı. Bu yükselişten 3 ay sonra bir başka rallide 10 bin doları geçti. BTC cephesindeki olumlu gelişmelere kripto para piyasasındaki yatırımcıların iyimser yaklaşımı eşlik etti. Bu dönemde bile Dow gibi ünlü borsacılar, önemli oranda kâr elde edebilecekken, BTC’deki kısa pozisyonlarını kapatmadı. Tüccarlar, 3-4 bin dolar aralığında kâr elde etmeyi tercih etti.

Bitcoin fiyatının, önümüzdeki haftalarda daha fazla düşüş kaydedebileceği öngörülüyor. Vinny Lingham ve Eric Larcheveque gibi kripto para uzmanları, “kripto para kışının nükleer kışa dönebileceğini” belirtiyor. Ayrıca, ayı piyasasının 12-24 ay daha uzayabileceğini kaydediyorlar. Bu sebeple piyasanın aktörleri, 24 aylık ayı piyasasına dayanabilecek önlemleri alıyor.

BTC Tabanı 3 Bin Dolar Civarında Oluşabilir

Bitcoin, son 4 ayda oldukça iyi savunduğu 3 bin dolarlık destek seviyesinden düştü. Ancak bu seviye, kârları kilitlemek ve ortaya çıkabilecek potansiyel bir birikim aşamasını atlatmak için güvenli bir yer olarak görülüyor.

Tüccarlar, BTC’nin tabanının 3 bin dolara yakın bir bölgede oluşacağını bekliyor. Bu tabanın oluşturulması uzun sürebilir. Kripto para analistleri, BTC’nin 2019’un ikinci yarısında çeşitli faktörlerle iyileşmeye yaşayacağını tahmin ediyor.

Bitcoin, yayın zamanında 3 bin doların ortalarındaki direnç seviyelerini test ediyor. Önümüzdeki 24 saatte kısa vadeli toparlanma olabilir. 3 bin doların altına düşme riskini de not etmek gerekiyor!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.