Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.29
+1208.82
Ethereum
$3,562.37
+67.8
Litecoin
$94.50
-0.6
DigitalCash
$38.50
+0.79
Monero
$136.55
-0.77
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.36
+0.48
Dogecoin
$0.22
+0.02

Bitcoin Kurumsallaşması: 2019’da Bazı Önemli Tarihler

0 392

Bitcoin kurumsallaşması için 2019’da not edilmesi gereken bazı önemli tarihler var. Cboe ve CME, dünyanın ilk Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini listelediğinden beri, eski pazara ilk giren Bitcoin yatırım ürünüdür. Her iki vadeli de, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara ulaşmasından hemen önce yayınlandı.

Türev ürünleri için yapılan dış ticaret, 2017’in piyasa çılgınlığını yansıtıyordu. Cboe’nun vadeli işlemleri, piyasaya sürüldükleri ilk iki saat içinde 800 kontrat (işlem başına yaklaşık 12 milyon dolar) işlem gerçekleştirdi.

Bu pazarlar, Bitcoin’in Wall Street’teki ilk yüksek beklentisi sebebiyle yanılmaya yol açtı. 2017 tatil sezonu boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmış görünen varlık, şimdiye kadarki en büyük sermaye akışını almanın zirvesindeydi.

Cue 2018 ve Ayı

Şimdi, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 80 oranından düştü. Ana akım kurumsal pazarlara girişi, açıkçası bizi yeni bir paradigmaya götürmedi. Hatta bazı topluluklar Toplumdaki bazıları vadeli işlemlerin tam tersi bir etkiye davet ettiklerini; hatta kırılmanın nedeni olduğuna inanıyor.

2018, bazı yatırımcılarının umduğu gibi Bitcoin kurumsallaşması yılı değildi. Bunun yerine, Wall Street’e yer vermek için bir “Sisifos mücadele yılı” oldu. Belki de endüstrinin tekrar tekrar denenmesi ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan bir ETF’nin alınmaması konusunda iyi bir örneklemeydi.

Yine de, 2019’u kurumsal yatırım sahnesinde Bitcoin’in ilerleyeceği gerçek yıl haline getirebilecek olağanüstü son tarihler ve geçici lansman tarihleri bulunuyor. Bu son tarihlerle ilgili ürünler arasında iki vadeli teklif ve VanEck’in uzun zamandır beklenen Bitcoin ETF’si var. Bu ürünler için, dikkat edilmesi gereken bazı tarihler ve nasıl çalıştıkları hakkında kısa bir açıklama bulunmaktadır.

ICE’s Bakkt: 24 Ocak 2019

New York Borsası’nın ana şirketi olan Kıtalararası Borsası (ICE) ilk kez 2018 Ağustos ayında Bakkt’ı açıkladı. CEO Kelly Loefller tarafından, “Dijital varlıklara kurumsal, tüccar ve tüketici katılımı için ölçeklenebilir bir rampa” olarak tanımlanan platform, ek bir bonus ile kripto ödeme çözümü olarak belirlendi: Fiziksel olarak teslim edilen vadeli işlemler sözleşmeleri.

Cboe ve CME tarafından sunulan, fiziksel olarak teslim edilmeyen ve nakit olarak ödenmeyen mevcut vadeli ürünlerden farklı olarak Bakkt’ın sözleşmeleri, Bitcoin ile aynı şekilde çözümlenecekti. Aslen 2018 Kasım’da piyasaya sürülmesi beklenen platform, 24 Ocak 2019 tarihine kadar ertelendi.

Bakkt’ın ekibi lansman yaparken müşteriyi etkilemek ve onay için düzenleyicilerle çalışmak için lansmanı geciktirdi. Bakkt’ın, vadeli işlemlerin listelenmesi için Amerika Birleşik Devletleri Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) yasal onay almadığı not edilmelidir.

VanEck / SolidX Bitcoin ETF: 27 Şubat 2019

VanEck ve SolidX Bitcoin, Borsa Yatırım Fonu’na (ETF) benzeyen, sektörel açıdan daha az sayıda kurumsal sınıf yatırım ürünü ilgi odağıydı. Dünyanın ilk Bitcoin ETF’sini sunmak için çeşitli aktörler tarafından yapılan girişimler vardır. VanEck SolidX Bitcoin Vakfı, 2018’de tanıtılan ve dosyalamaya SEC tarafından karar verilmeyen tek Bitcoin ETF’dir.

SEC, VanEck SolidX ETF hakkındaki kararını iki kez erteledi. Ancak 27 Şubat 2018 tarihine geldiğinde, gerçekte bundan daha erken gelebilecek olsa da, bir karar vermek zorunda kalacak. Bu ETF’nin yanı sıra SEC, kadro düzeyinde reddedildikten sonra komisyon tarafından incelenmek üzere temyiz edilen diğer dokuz ETF hakkındaki nihai kararını vermek zorunda kalacak. Bu kararın ne zaman alınabileceği ile ilgili tarih belirtilmedi.

Nasdaq Bitcoin Vadeli İşlemleri: 2019’un 1. Çeyreği

Nasdaq, 2018 boyunca kendi Bitcoin vadeli işlemlerini başlatma olasılığını öne sürdü. 2019’a girerken, borsa vaatlerini yerine getirmeyi düşünüyor. Ancak bu ifadeler hala biraz muğlak. Borsa vadeli işlemlerin nasıl işleyeceği ile ilgili pek fazla ayrıntı yayınlamadı.

Lansman tarihi hakkında da çok fazla bilgi verilmedi. Geçici lansman tarihlerinin 2019 yılının ilk çeyreğinde düşmesi bekleniyor. Ayrıca Nasdaq, VanEck’in MVIS Bitcoin Endeksi ile fiyatları belirlemek için VanEck ile ortaklık kurdu.

Bakkt’ın kendi vadeli işlemleri gibi, Nasdaq da vadeli işlemleri listelemek için CFTC’den yeşil ışık almadı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.