Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Madenciliği İçin Felaket

0 710

50 yıllık yasa bitcoin madencilerinin felaketi olacak gibi görünüyor. Kriptokoin; 70’li yılların başlarında kabul gören ve yaklaşık olarak 50 yıllık yasa olan bir bankacılık kanununun, ABD’deki Bitcoin madenciliği sanayisi için zararlı sonuçlara yol açabileceği ifade ediliyor.

Kripto Endüstrisi

ABD hükümeti uzun bir zamandır kripto endüstrisine katı bir sistemle kara para aklamayı önleme ve müşteri bilgi düzenlemeleri yaptırımları uygulaması öngörüyor. Bitcoin madencileri ise 50 yıllık yasa ne öngörüyor sorusunun cevabını arıyor. Ancak, bu yasaların hiçbiri kesinlikle sıkı düzenleme çalışmalarına rağmen gelişen sektörün kalkınmasını engellemeye hiçbir şekilde yetmiyor. Burada dikkat çeken konu ise ülkenin uygulandığı konumda kripto alanı için çok ciddi sonuçlar doğurabilecek önemli bir yasasının bulunması yer alıyor.

MIT Teknolojisi

MIT Teknoloji incelemelerine bakıldığında, ABD hükümeti bir gün belirli blok zinciri bazlı kripto para birimlerinin kullanımı üzerinde daha sıkı kontrol ve denetim sağlamak için bu yasayı deneyebilme ve kullanma hakkına sahip görünüyor. ABD Kongresi’nin 1970 yılında kabul ettiği ve onay verdiği Banka Gizlilik Yasası (BSA), şüphe çekici para aklama ve dolandırıcılık olayları üzerinde araştırma yaparken ABD’deki mali birimlerin hükümetle işbirliği yapmasını talep ediyor.

Yasanın Amacı Nedir?

Döviz ve Dış İşlemler Raporlama Yasası olarak da anılan bu yasanın amacı, “finansal kurumların” yani bankaların yasadışı işlemlerde aracı olmalarını engellemek. İşte bu sebeple, BSA, kurumların kullanıcıları hakkında özel veri toplamalarını ve bu bilgileri ABD Hazine Bakanlığına bildirmelerini zorunlu duruma getiriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.