Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin fiyatında çok hızlı yükseliş olabilir

0 546

Bitcoin fiyatında çok hızlı yükseliş olabilir.

Bitcoin (BTC) fiyat analizi yapan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, yakın zaman önce yaşanan OKEx borsasındaki para çekme işlemlerinin dondurulması vakasının orta vadede fiyata olumlu yansıyacağını söyledi.

19 Ekim tarihinde YouTube üzerinden paylaştığı piyasa analizi videosunda Manukyan, “özel anahtarlarını kontrol etmeyen kullanıcıların, gerçek anlamda Bitcoin sahibi olmadıklarının” da altını çizdi.

Fiziki Bitcoin sözleşmesi sağlayan Bakkt verilerinin tarihi rekora ulaştığını hatırlatan ekonomist, “tarihin en yüksek fiziki teslimatı yapılıyor, insanlar giderek daha çok miktarda fiziki Bitcoin talebini sürdürüyor” vurgusunu yaptı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in sahibi olduğu ödeme şirketi Square tarafından yüklü miktarda Bitcoin alınmasının önemine değinen Manukyan, bu kapsamda borsalardan BTC çıkışının arttığına dikkat çekti. Bu durumun, Wrapped Bitcoin’in (WBTC) yanı sıra cüzdanlara çekilen BTC miktarındaki artıştan da kaynaklanabileceğini söyledi.

Hodl’lar “pozitif resim” oluşturuyor

1 ila 5 yıl boyunca hareket etmeyen aktif BTC miktarı. Kaynak: Woobull Charts

Uzun vadeli yatırım olarak görülen ve en az bir yıldır hareket etmeyen cüzdan miktarındaki değişimi videosuna taşıyan Manukyan, bu görünümü “pozitif bir resim” olarak tanımladı.

İnsanların genellikle Bitcoin’lerini ellerinden çıkarmadıklarını ve BTC alıp elinde tutan insan sayısının giderek arttığını vurgulayan ekonomist şu sözleri kullandı:

“[…] Madencilerden ve balinalardan gelen satışlar olacaktır ama kurumsal taraftan gelen talep giderek daha az arz ile karşı karşıya kalırsa eğer, fiyatlarda çok hızlı bir yükseliş görmemiz söz konusu olabilir.”

Bu tahminini, Fed’in para basma politikasından bağımsız olarak, kurumsal yatırımcıların ekosisteme dahil olmalarından kaynaklanan temel bir arz-talep dengesine bağladığını da bildirdi.

LMAX Digital ve Bakkt dahil olmak üzere, kurum odaklı platformlardaki günlük hacimlerin yükselmesi, BTC fiyatındaki yükseliş süreçlerinin ardından kurumsal hacmin büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.