Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,073.63
-2341.43
Ethereum
$3,127.07
-92.7
Litecoin
$83.24
-1.64
DigitalCash
$29.90
-1.38
Monero
$118.42
-3.38
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.45
-1.68
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin ETF’leri İçin Son Tarih Kararlaştırıldı

0 379

Çok sayıda Bitcoin yatırımcısını doğrudan ilgilendiren Bitcoin ETF’leri için belirtilen son karar tarihi yinelendi ve 26 Ekim olarak bildirildi.

SEC tarafından yeniden gözde geçirme kararı alınan 9 ETF için yapılan önermede son tarihin kesin olarak belirlendiğine ve bu tarihten itibaren tekrar değişimin yüksek ihtimalle olmayacağını bildirildi.

Komisyon tarafından alınan karar neticesinde ETF’lerle alakalı olarak yapılan yorumda, gözden geçirme sürecinin bir kısmının tamamlandığına da dikkat çekildi. Her bir ETF grubunun özel olarak değerlendirilerek buna yönelik olarak işlem yapıldığı bildirildi.

ProShares, GraniteShares, ve Direxion Bitcoin ETF’lerine destek yorumları veya muhalif yorumların 26 Ekim tarihine dek SEC’e sunulması resmi olarak ilan edildi.

9 Bitcoin ETF’sine Dair Net Karar Bekleniyor

Onay almaları beklenen Bitcoin ETF’leri içerisinde yıl başından günümüze kadar onaylanmayı bekleyen ETF’ler de mevcut. SEC tarafından erteleme kararlarının sürekli olarak tekrar etmesi nedeniyle henüz onaylama işlemleri veya ret işlemleri gerçekleştirilmedi.

SEC’in son yaptığı açıklamayla birlikte tarihi 26 Ekim’e çekmiş olması, tüm gözleri net kararın alınmasına çevirdi. Bitcoin yatırımcıları tarafından beklentiler, 9 ETF’nin de onay alması yönünde.

Son tarih olan 26 Ekim’de SEC’in dünyanın ilk Bitcoin ETF’sini onaylanabileceğine yönelik olarak uzman yorumları da pozitif görüşte toplanmış durumda.

Öte yandan yapılan ertelemelerin gereksiz olduğunu ve nihai olarak alınacak kararının değişmeyeceğini bildiren uzman görüleri de var.

Bitcoin ETF’lerinin Onayı Boğa Piyasasını Başlatabilir

Uzun süredir beklenen ve bir türlü başlamayan Bitcoin boğa piyasasının başlangıcı için ETF onayları tetikleyici olabilir.

Özellikle Bitcoin yatırımcıları tarafından SEC tarafından alınacak olan kararlar merakla bekleniyor. Son tarihin ardından gelecek olan bilgiler kapsamında piyasasının fiyat seviyesi anlık değişiklikler gösterebilir.

Hatırlanacağı üzere, ilk olarak ETF’lerin onaylanacağına yönelik haberler Bitcoin fiyatlarını yukarıya anlık ivmeyle çekmişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.