Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Arjantin Borsasında Siyasi Krize Rağmen 12.300 $’a Yükseldi

0 494

Bitcoin Arjantin borsası Buenbit’te yüzde 8 primle işlem yapan Bitcoin, 12.300 $’a yükseldi. Ülkenin şu anki cumhurbaşkanı Mauricio Macri, Cristina Fernandez’in yeniden seçilmesine işaret eden ana oyları kaybetti. Bitcoin, böyle bir siyasi ve ekonomik kargaşanın ortasında yükseldi ve geleneksel pazarlar düştü. Görünüşe göre insanlar bir kez daha Bitcoin’i güvenli bir liman olarak gördü.

Bitcoin Arjantin’de 12.300 $’a Yükseldi

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi, popüler Bitcoin borsası Buenbit’te 12.300 $’a yükseldi. Bitcoin şu anda diğer büyük borsalarda 11.400 $ civarında işlem görüyor. Yani Bitcoin Arjantin borsası Buenbit’te yüzde 8’lik prim gördü.

Eski Bloomberg muhabiri Camila Russo da, Arjantinlilerin şu anda serbestçe ABD doları alabileceklerini; ancak bazılarının bir değer deposu olarak Bitcoin’i seçtiğini belirtti. Bu belki de sürpriz olmamalı. Arjantin’in siyasi ve ekonomik kargaşası arasında enflasyon oranları 1992’den bu yana en yüksek seviyede. Enflasyon, haziranda yüzde 55,8’e ulaştı. Dahası, pezo dolara karşı değer kaybetti.

Arjantin’in ekonomisine yapılan en son darbe, şu anki iş yanlısı cumhurbaşkanı olan Mauricio Macri, rakibi eski cumhurbaşkanı Cristina Fernandez’le girdiği ön seçimde 16 puan kaybetti. Fernandez, Cumhurbaşkanı olarak yerel bir şirket olan YPF’de ülkenin petrol şirketi Repsol’in hisselerini millileştirmişti. Ayrıca bireysel emeklilik sistemini devraldı ve ekonomiye ihracat ve döviz kontrolleri üzerindeki ciddi kısıtlamalarla müdahale etti.

Ülkedeki bütün bankalar, ön seçim sonucunda sert düşüş yaşadı. Ayrıca, Buenos Aires’te faaliyet gösteren tanınmış finansal hizmet şirketi Grupo Financiero Galicia’nın hisselerinin fiyatı 2,5 milyar doların üzerinde bir pazar payıyla %60’a düştü. Enerji şirketi Transportadora de Gas del Sur’un hisse senedi fiyatının %40’ından fazlası da silindi.

Hegde Olarak Bitcoin: Büyüyen Bir Trend

Söz konusu siyasi ve ekonomik kargaşanın ortasında insanlar Bitcoin’e dönerek yerel durumdan bağımsız olarak bir değer deposu ve riskten korunma olarak kullanılabileceği fikrine daha fazla değer verdi.

Bu aynı zamanda Bitcoin’in geleneksel finansal piyasalar ve onların problemleriyle negatif olarak ilişkili olan bir varlığı temsil ettiği ve dolayısıyla riskten korunma aracı olarak kullanım için uygun olduğu fikrine daha fazla önem veriyor. Arjantin’deki insanların prim almaya bile istekli olması yeterli. Ancak, Bitcoin’in hedge olarak kullanıldığı tek zaman da değil.

CryptoPotato, Bitcoin’in, ABD ve Çin arasında artan ticaret gerginlikleri karşısında geleneksel piyasalar düşmeye devam ederken bile iyi performans göstermeye devam ettiğini bildirdi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.