Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Hakimiyeti Altcoinleri Zora Sokuyor

0 508

Bitcoin hakimiyeti, tüm piyasa kapitalizasyonunun neredeyse yüzde 70’ini temsil ediyor. Hakimiyet endeksi şu anda %69,6 seviyesinde bulunuyor. Mart 2017’de en yüksek seviyeye gelmişti. Tabii ki, altcoinler, özellikle de Bitcoin’e karşı işlem yaparken sıkıntı çekiyor.

Bitcoin Kral

Kripto para birimi piyasası nispeten kısa varoluş döneminde çok sayıda farklı döngüden geçti. Bazı anlarda dengeli bile oldu. Örneğin; Ocak 2018’de, Bitcoin toplam payın sadece %33’ünü temsil ediyordu. Geri kalanı ise çeşitli altcoinler arasında dağılmıştı.

Bitcoin hakimiyeti 26 ayda ilk kez bugün %70’e ulaştığı için şu anda durum böyle olmaktan uzak. Bitcoin’in fiyatlarındaki son artış, toplam pazar payının %3’ünü temsil eden altcoinleri tekrar bekletti. Mevcut pazar hakimiyeti %69,6’a ulaşan Bitcoin, kendini yaygın ve kesin olarak “baskın kripto para birimi para birimi” olarak tekrar kanıtladı.

Haberin hazırlandığı sırada Bitcoin yaklaşık 11.800 dolardan işlem görüyordu. Lider kripto para birimi, son dört gündür bu aralıkta işlem görüyor. Direnç alanını 12.000 $ civarında test ediyor. Bununla birlikte 4 saatlik grafikte kırılması muhtemel bir üçgen oluşturuyor. Bu nedenle kısa vadeli konsolidasyon dönemine son veriyor. Hafta sonunun geldiğine bakılırsa bu, ileride keskin bir hareket olduğuna dair başka bir işaret olabilir.

Altcoinler Kanamaya Devam Ediyor

Bitcoin, son 7 gün içinde 1200 $’a kadar kazanmayı başarırken, altcoinler büyük ölçüde acı çekti. Günlük tablolara baktığımızda, Bitcoin dışında en büyük 10 kripto paranın aslında kırmızı olduğunu görüyoruz. BTC’ye karşı, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin ve hatta Binance Coin sırasıyla %5,6, %3, %4,65, %3,77 ve %1,3 oranlarında düştü.

Fakat mücadeleler burada bitmiyor. Altcoinlerin ABD doları karşısında performans gösterdiğine bakıldığında durum hemen hemen aynı. Birçoğu yıllarca güncel kalmaya devam ederken son birkaç ay onlar için zor geçti. Yine tüm ilk 10 altcoin günlük grafikte USD karşısında da düşüşe geçti.

Örneğin; Ethereum’a bir göz atalım: Kripto para birimi, Bitcoin’e karşı işlem yaparken günlük %5.6, haftalık %14.3 ve son 12 ayda %68.3’ten daha düşük. ABD doları karşısında ise ETH, yılın başından bu yana yaklaşık %60 arttı; ancak geçtiğimiz ay da ağır bir şekilde mücadele etti ve değerinin %30’unu kaybetti.

Maalesef altcoinlerin Bitcoin’in performansından bağımsız olarak geri dönüş yapamadığı görülüyor. Daha önce bildirildiği gibi Bitcoin değeri düştüğünde bile hakimiyeti daha da arttı. Böylece yatırımcıların kripto varlığa güvenini ve diğer kripto para birimlerindeki mevcut güvensizliklerini gösterdi.

Bu gibi zamanlarda stratejileri optimize etmek, kayıpları azaltmak ve kârı potansiyel olarak en üst seviyeye çıkarmak için önemli altcoinlerin alım satım ipuçlarını düşünmek öneriliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.