Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Bakkt, Bitcoin Sözleşmeleri İçin Test Tarihlerini Açıkladı

0 333

Bitcoin platformu Bakkt, Bitcoin vadeli işlemleri için beklenen tarihleri açıkladı.

Bakkt, Intercontinental Exchange (ICE) destekli bir Bitcoin platformu. ICE ise, dünyanın en büyük borsası New York Borsası’nın ana şirketi. Bakkt, ICE tarafından geliştirildi. Temmuz ayının sonlarında Bitcoin vadeli iki işlem sözleşmesinin test edilmeye başlanacağı açıklanmış; ancak tarih vermemişti.

Bakkt yetkilisi Adam White, bir blog yazısında ICE’de listelenecek ve işlem görecek Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için kullanıcı kabul testlerinin tarihlerini duyurdu. Buna göre testler, Apollo 11’in Ay’a inişinin 50. yıldönümünden iki gün sonra başlayacak. Sözleşmelerin ne zaman piyasaya sürüleceği ise belli değil. 2018 Ağustos ayında duyurulan Bakkt platformunun açılışı bugüne kadar defalarca ertelendi.

Geleneksel Yatırımcıları Kripto Para İle Tanıştıracak

Platformun listeleyeceği Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri fiziksel Bitcoin teslimli olacak. CBOE ve CME gibi borsalarda işlem gören sözleşmelerde teslimat, nakdi uzlaşma yoluyla yapılıyor. Bakkt’ta listelenecek sözleşmeler ise, doğrudan Bitcoin’le işlem görecek yani fiziki teslimli olacak. Vade bitince Bitcoin teslim edilecek veya alınacak. Bu durumun Bitcoin’e talebi olumlu etkileyeceği öngörülüyor.

New York Borsası’nın ana şirketi olan ICE tarafından geliştirilen Bakkt, geleneksel yatırımcıların kripto paraları benimsemesi için önemli bir adım olacak. Platform faaliyete geçtiğinde geleneksel borsanın kapıları Bitcoin’e büyük oranda aralanacak.

Değeri 740 Milyon Dolar

Bakkt’ın ICE dışında Boston Consulting Group, Starbucks, Galaxy Digital, Microsoft ve Alan Howard gibi büyük yatırımcıları var. Bakkt’a mart ayında 740 milyon dolar değer biçilmişti. Ayrıca platform, Bitcoin’i günlük harcamalarda kullanmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Starbucks’ın Bakkt aracılığı ile ödemelere izin verme taahhüdü karşılığında şirketten önemli miktarda hisse aldığı yazılmıştı.

ETF’den Daha Önemli

Bazı analistler, Bakkt’ın ETF’den daha önemli bir gelişme olduğunu söylüyor. Platformun Bitcoin yatırımına ve Bitcoin harcamaya olanak tanıyacağını belirtiyorlar. ICE destekli platform, 182 milyon dolarlık bir finansmanla 2019’da kripto para ekosistemine giriş yaptı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.