Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,756.03
-2820.99
Ethereum
$3,099.28
-182.34
Litecoin
$83.28
-3.44
DigitalCash
$29.93
-2.16
Monero
$118.27
-3.55
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.12
-2.05
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin fiyatındaki artışın sebebi!

1 674

Bitcoin fiyatındaki artışın sebebi!

Yeni yatırımcılar dip sırasında zayıf eller gösterdikçe Bitcoin’in fiyatı 50.000 $ aralığına geri döndü. Ancak Bitcoin sonrasında nihayet geri döndü ve yazının yazıldığı sırada yaklaşık 57.000 $’dan işlem yapmak için 50.000 $ engelini temiz bir şekilde aştı.Bu sinyal, şu anda “Kanlı Pazartesi” olarak bilinen 22 Şubat’taki ani çöküşün ardından tüm kripto piyasasının iki hafta boyunca gerilemesinin ardından boğalar için çok ihtiyaç duyulan rahatlama sağlıyor.

Hem perakende hem de kurumsal yatırımcılardan kripto para piyasalarında artan talep ve güvene rağmen piyasadaki düşüş devam ediyor gibi görünüyordu.Z ve Y kuşağı tarafından sıklıkla kullanılan bir ticaret platformu olan Robinhood tarafından yayınlanan ve “Crypto Goes Mainstream” başlıklı bir blog yazısı, platformun yalnızca 2021’in ilk iki ayında 6 milyondan fazla yeni kripto kullanıcısı gördüğünden bahsetti. 2021’deki aylık kayıtların 2020 ortalamasının 15 katı olduğu göz önüne alındığında, bu, bireysel yatırımcıların kripto para birimlerine yönelik algılarındaki değişimin bir göstergesi.

Piyasadaki düşüş Bitcoin’in (BTC) 28 Şubat’ta 43.700 $’a düşmesine neden oldu. Bu seviye 21 Şubat’ta ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.352 $’ın %25 altında bir seviye.Bu dönüm noktalarının sadece yedi gün arayla olduğunu düşünürsek, Fiyat dalgalanması, özellikle 2021’in başlarında ve 2020’nin sonlarında boğa koşusu sırasında dalgayı kullanan tüm yeni kripto yatırımcıları için olağanüstü yüksek görünüyor.Tecrübeli yatırımcılar genellikle bu tür fiyat düzeltmelerinin finansal piyasalarda, hatta borsada bile olduğu gerçeğinin farkındadır ve bu gerçeğe karşı ihtiyatlıdır. Yakın zamanda Tesla’nın %11,4’lük büyük bir fiyat düzeltmesinde olan şey de buydu. Yatırımcılar bu noktada son derece dikkatli olmaya devam ediyorlar.

Talep Artışına Rağmen Fiyat Düştü

Bu tür fiyat düzeltmeleri, Bitcoin örneğinde görüldüğü gibi, uzun boğa koşusu ve birkaç ay içinde değer çarpımları olan finansal varlıklar için genellikle doğaldır. Yatırımlarının gelecekte sunabileceği değer önerisi nedeniyle genellikle uzun pozisyonlarına sadık inanan kurumsal yatırımcılar, bu tür fiyat düzeltmelerinin önemini gayet iyi biliyorlar. Bununla birlikte, büyük kuruluşların bürokratik doğası nedeniyle, eninde sonunda yatırım yapmaları için genellikle aşmaları gereken birkaç engel vardır.

OKEx kripto borsası CEO’su Jay Hao,  boğa koşusunun erken aşamasında fiyat geri çekilmelerinin bekleneceğini söyledi. Çoğu kamu kurumunun, yönetim kurulu üyelerine ek olarak yatırımcılara Bitcoin satın alımlarını gerekçelendirmesi gerekecek. Bu nedenle portföylerindeki tahsis yüzdesi için uygun durum tespiti ve gerekçelendirme yerinde olacaktır.

Kripto parayı bir bilançoya getirmek zaman alıcı bir süreç olabileceğinden, Hao, bazı kurumların cesaretinin kırılabileceğini düşünüyor: “Birçok kişi hala 1 trilyon doların altındaki piyasa değeriyle, bunun henüz yeterince büyük bir varlık sınıfı olmadığını düşünüyor. “

Bu teoriyi desteklemek için, Jack Dorsey ve Michael Saylor gibi etkili iş liderlerinin önderlik ettiği firmalardan gelen kurumsal yatırımlar var. Square, düşüşü satın alan ilk büyük kurumdu ve 23 Şubat’ta eline o zamanlar yaklaşık 170 milyon dolar değerinde 3.318 Bitcoin ekledi. 2020’nin üçüncü çeyreğinde Square’in gelirinin %80’inden fazlasının Bitcoin’den geldiği düşünüldüğünde, bu hamle çok basit gibi görünüyor.

MicroStrategy CEO’su Saylor, 24 Şubat’ta firmanın o sırada yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 19.452 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. Sonraki hafta, 1 Mart’ta, firmanın o sırada 15 milyon dolar değerinde küçük bir miktar 328 Bitcoin daha satın aldığını açıkladı. Bitcoin Hazineleri’nden alınan verilere göre, MicroStrategy şu anda yaklaşık 4,6 milyar dolar değerinde toplam 91.064 BTC’ye sahip. Aslında bu, şirketin piyasa değerinin %74’üdür. Hao ayrıca, böyle bir tahsisin diğer kurumlar için o kadar kolay olmayabileceğini belirtti:

“BNY Mellon gibi daha kurumsal saklama çözümlerinin geliştirildiğini görüyoruz, ancak bunlar yıl içinde daha sonra gelecek. Konu biraz zaman alır. Çoğu kurum için Michael Saylor gibi basitçe BTC almaya karar vermek o kadar kolay değildir. Birçoğunun önce zorlu süreçlerden geçmesi gerekiyor ve bence bu duraklamanın kısmen nedeni bu. “

En dikkat çekici Bitcoin fiyat düzeltmesinin – “Kara Perşembe” olarak da bilinen 12 Mart 2020’de gerçekleştiğini düşünürsek, bu en son fiyat düşüşü varlığın döngüsel doğasını yansıtabilir. Bir kripto para birimi türevleri borsası olan Bybit’te kripto türevlerinin ürün araştırma ve geliştirmesinden sorumlu olan Shane Ai, “Tarihsel fiyat mevsimselliği Mart ayında Bitcoin’i desteklemiyor. Bunu bilen traderlar son derede dikkatli davranacaklardır” diyor.

Bu fiyat mevsimselliği, Crypto Fear & Greed Index’te (Korku ve Açgözlülük Endeksi) de belirgindir. Endekse göre “0” değeri aşırı korkuyu, “100” ise aşırı açgözlülüğü ifade ediyor. Tarihsel olarak, endeks Mart ayında yılın Mart öncesi seviyelerine kıyasla daha düşük seviyelere geriliyor.

Kanadalı Bitcoin ETF’leri ivme sağlıyor

Piyasadaki düşüşün ortasında, Kuzey Amerika’nın ilk iki Bitcoin borsasında işlem gören fonu veya ETF’ler Kanada’da piyasaya sürüldü. Piyasa bir durgunluk içinde olsa da, bu iki ETF’nin de popüler olduğu kanıtlandı. İlk ETF, 18 Şubat’ta Purpose Investments’tan geldi. Kısa bir zaman diliminde, Purpose’un ETF’si 12.158 BTC’yi temsil eden 836 milyon dolarlık yönetim altındaki varlıkları biriktirdi.

İlk lansmandan kısa bir süre sonra, Evolve Fund Group’un Bitcoin ETF’si, gerekli onayın alınmasının ardından Kanada’da da başlatıldı. ETF’nin şu anda fonunda yaklaşık 65 milyon dolar değerinde Bitcoin var. Aslında, Evolve, Purpose’un hızlı büyümesine rakip olmak için, Bitcoin ETF’sindeki yönetim ücretini %1’den %0,75’e düşürerek Purpose ile bir fiyat savaşı başlattı. Şu anda, Evolve ETF’nin yönetim altındaki varlıkları, Purpose ETF’nin varlıklarının %10’undan daha azdır.

ETF’ler, tıpkı hisse senetleri gibi bir borsada işlem gören bir varlık sepetidir. Bu durumda Bitcoin ETF’ler genellikle kurumların, sağladıkları yüksek likidite ve daha sıkı spreadler nedeniyle belirli varlıklara maruz kalmak için kullandıkları kanaldır. Bitcoin ETF’leri piyasadaki düşüşe rağmen iyi performans gösteriyor, kurumların son düşüşü sağlıklı bir düzeltme ve daha düşük bir fiyata biraz daha fazla Bitcoin satın alma fırsatı olarak gördüklerinin bir başka göstergesidir.

Yeni Yatırımcılar

2020’nin ilk çeyreğinde ve 2021’in ilk iki ayında artışa geçen kripto para birimleri, kripto para piyasalarına birçok yeni yatırımcı getirdi. Ancak, hisse senetleri, emtia ve tahviller gibi geleneksel yatırımlara kıyasla sağladığı olağanüstü yüksek getiri nedeniyle yatırımcıların bir kısmı varlık sınıfına çekildi. Ancak bu yatırımcılar kripto para piyasasındaki volatiliteye alışkın değiller.

Bu nedenle, Coinbase’in çıkış verilerinde de görüldüğü gibi, fiyat 44.000 $’a ulaştığında BTC piyasasında büyük satışlar yaşandı. Hao, bu fenomeni şu şekilde açıkladı: “Birçok yeni yatırımcı dalgalanma nedeniyle şaşkına dönüyor ve hızlı bir fiyat düzeltmesi geldiğinde genellikle bu tür bir panik satışı görüyoruz. Ayrıca fiyat yükselirken ve düzelirken zayıf ellerin alandan sıyrıldığını görmeye devam edeceğiz.”

Bir başka olasılık da, yeni yatırımcıların Bitcoin’lerinin bir kısmını kar karşılığında altcoinlere yatırım yapmak için satıyor olmaları olabilir. Bitcoin vadeli işlemlerinde günlük hacimlerde ve ilgili açık pozisyonda veya OI’de görüldüğü gibi, piyasa çapındaki satış, Bitcoin türev piyasalarında bile yüzünü gösterdi. Düşüş sırasında, Bitcoin vadeli işlem açık pozisyonları, düşüşten hemen önce zirveden %20’den fazla geriledi.

Vadeli işlem piyasasının OI’si, piyasaya gelen para akışını ölçer. OI’de %20’lik bir düşüş, fiyat düşüşü nedeniyle piyasaya giren olumsuz duyguya işaret ediyor. Aynı zamanda, piyasanın tüm zamanların en yüksek piyasa değerine, beklenenden çok daha hızlı yükseldiğini belirtmek de önemlidir. Bu nedenle, geriye dönüp bakıldığında, sağlıklı bir düzeltmeyle bir geri çekilme beklenecekti.

Düşüşün nedeninin zayıf el satışından kaynaklanıp kaynaklanmadığı ya da sadece Şubat ayının başlarında zirveye ulaştıktan sonra piyasaların soğumasıyla birlikte sağlıklı bir fiyat düzeltmesinden kaynaklandığı gibi konular tartışılırken kurumların bu volatiliteden karlı çıktıkları ortaya çıktı. Düşüşü satın almalarına ve şu anda gerçek değeri olarak kabul edilenden daha düşük bir fiyattan daha fazla Bitcoin satın almalarına olanak sağladığından, kurumsal yatırımcılar fiyattaki düşüşü memnuniyetle karşıladılar.

1 yorum
  1. […] BUNLARI ANA AKIMA GETİRMEKLE İLGİLENEN EN BÜYÜK KURULUŞLARDAN BİRİDİR VE DAHA GENİŞ BİR BENİMSEMEYİ SAĞLAMANIN ANAHTARINI ELİNDE TUTAN KARMAŞIK […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.