Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Binance’taki Litecoin Kullanıcıları Dust (Toz) Saldırısına Uğradı.

0 386

Binance’taki Litecoin kullanıcıları bu haftanın başlarında büyük çapta bir toz saldırısına maruz kaldı ve kripto topluluğu bu yeni kötü niyetli saldırı türüne karşı kullanıcıları uyardı . Kimlik avı kadar tehlikeli olmasalar da, toz saldırılarının olduğunu bilmek insanların kendilerini ve kripto varlıklarını tehlikelerden korumalarına yardımcı olabilir.

Kripto borsaları toz saldırılarının arttığını görüyor

Kripto endüstrisi hiçbir zaman kötü niyetli saldırılara yabancı olmamıştı. Korsanlıklar, hırsızlık, kimlik avı, kripto çalma, fidye yazılımı vb., Kripto kullanıcılarını her türden kötü amaçlı saldırıların farkındadırlar. Ancak, sektör olgunlaştıkça, daha ileri ve daha gelişmiş saldırı türleri ortaya çıkmaya başladı.

Binance Academy’ye göre, saldırganlar düzinelerce, hatta yüzlerce kullanıcıya küçük miktarda koin veya toz gönderiyor. Bu miktarlar genellikle son kullanıcılar tarafından fark edilmeyen küçük miktarlar oluyor.

Dolandırıcılar, hangisinin aynı cüzdana ait olduğunu belirlemek için daha sonra analiz ettikleri çok sayıda kripto adresini “toz” altına alır . Bu analizin nihai amacı, tozlanmış adresleri sahiplerinin bilgilerine ulaşmak ve daha sonra bu bilgileri onları gasp etmek için kullanmaktır.

Tozlama saldırılar başlangıçta yalnızca Bitcoin adresleri üzerine odaklanırken, şu an Litecoin kullanıcıları da Binance’da bu tip saldırıların kurbanı olmuştur.

Toz saldırılarına karşı kendinizi nasıl korursunuz?

Litecoin Vakfı bir topluluk yöneticisi olan Ilir Gashi , bir kullanıcı blokchain üzerinde işlem yaptığı her seferde farklı adresleri kullanılmasını önerdi. Bu, blockchain gözetiminin kafasını karıştıracağını ve işlemlerinizi “çok zor” izlemesini sağlayacağını söyledi.

Bunun dışında, kullanıcılar diğer gizlilik arttırıcı teknikleri de uygulayabilirler.  Gashi, paralarını karıştırma, Tor veya başka bir VPN kullanarak IP adreslerini değiştirmek ve hatta adreslerini yeniden kullanmaktan tamamen kaçınmak gibi yöntemler önerdi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.