Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Arjantinde Merkez Bankası Peso Arzını 2 Ayda Yüzde 5 Artırmayı planlıyor !

0 381

 

Arjantinde Merkez Bankası Peso Arzını 2 Ayda Yüzde 5 Artırmayı planlıyor !

Arjantin Merkez Bankası (BCRA) Para Politikası Komitesi (COPOM), 19 Eylül’de yaptığı açıklamayla önümüzdeki iki ay süresince para tabanını aylık yüzde 2,5 artırmayı planladığını duyurdu.

“Parasal ve finansal istikrarı sağlamak amacıyla”

Duyuruya göre, maddi ve finansal istikrarı sağlamak hedefleniyor. Banka, Arjantin pesosundaki değer düşüklüğünün yol açtığı enflasyonun, reel para arzında düşüş olduğuna işaret ettiğini belirtti. Bankaya göre yeni döviz kuru, gözlemcilerin gerçek bir sürdürülebilir para arzı beklemelerine de imkan sağlıyor.

Banka sınırlı likiditeyi göz önünde bulundurarak, aşırı maddi daralmanın önlenmesi amacıyla başlangıçta belirlenmiş maddi asli hedeflerinin güncellenmesi gerektiği neticesine vardı. Söz hususu güncelleme, Eylül ve Ekim aylarında yapılacak aylık yüzde 2,5’lik maddi tabanın büyümesi.

Eylül ayındaki değişim, Temmuz-Ağustos aylarının iki aylık amacı göz önüne alınarak, sahip olunan ayın maddi asli amacı 1,377 milyar Arjantin pesosu (24,3 milyar dolar) olarak belirlendi. Hedefler, BCRA doğrulusunda, açıklama tarihinden itibaren yapılan net döviz işlemlerine göre yine güncellenecek.

arjantin peso ile ilgili görsel sonucu

Liquidity Letters faiz seviyesinda artış

Ek olarak, para siyasetsının indirgeyici kalitesini emniyet altına alma niyetini bildiren COPOM, ek para siyaset önlemleri almaya karar verdi. Yani, Liquidity Letters (LELIQ) faiz seviyesi alt sınırını Eylül ayında sahip olunan yüzde 58 seviyesinden yüzde 78’e çıkarılacak. Ekim ayı amacıyla bu limit yüzde 68 olarak belirlendi.

Komisyon, her iki önlemin de ülkenin olumlu bir reel faiz seviyesinı sürdürmesine ve deflasyon sürecine Ekim ayından itibaren devam etmesine imkan sağlayacağını umuyor. Son olarak, duyuruda ilaveten her iki önerinin de COPOM üyeleri doğrulusunda oybirliğiyle onaylandığı belirtiliyor.

“Bitcoin bunu düzeltebilir”

Arjantinli Bitcoin (BTC) ve açık blockchain danışmanı Camilo Jorajuría de León, 19 Eylül’de attığı bir tweette ulusal merkez bankasının kararına ilgi çekti ve şu şekilde dedi:

“Yerel siyasetcılar her bireyin geleceğini göz göre göre bu tür çalıyor. Bitcoin bunu düzeltebilir.”

Ağustos ayında, Arjantin pezosunun keskin devalüasyonundan sonra, Bitcoin ticareti Arjantin’de yüzde 4 artış görmüştü.

 Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, Avrupa Merkez Bankası’nın beklenilen barışçı hamlesinin Bitcoin amacıyla “roket yakıtı” olacağını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.