Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$57,300.43
-1846.5
Ethereum
$2,928.88
+4.56
Litecoin
$78.80
+0.33
DigitalCash
$27.97
+0.75
Monero
$121.51
+3.57
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.95
-0.21
Dogecoin
$0.13
-0

Tron (TRX) Enerji Tüketimi Optimizasyonuyla Dikkatleri Çekiyor

0 239

Yakın tarihli bir rapora göre, Tron’un güç tüketimi en büyük kripto para birimlerinin bazılarından nispeten daha düşük durumda.

Elon Musk’ın Bitcoin madenciliği için sürdürülebilir enerji kullanımı konusundaki konumu, kripto ekosisteminde yeni bir tartışma başlatmıştı. Madencilik operasyonları için temiz enerjiyi destekleme kararı, kripto ekosistemindeki birçok kişi için bir farkındalık olarak geldi. Bu bağlamda, daha iyi gelecek beklentileri için yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı blockchain projelerine öncelik vermek önemlidir. Düşük enerji tüketimi ile bilinen hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması bu nedenle büyük ölçekte kullanılabilir. Proof of Stake konsensüs ailesinin ise performans gereksinimleri açısından üstün olduğu gösterilmiştir. Bu, geleneksel Proof of Work konsensüs mekanizmasıyla karşılaştırılmakta. Proof of Stake mekanizması, doğrulayıcıların yeni bloklar önermek veya oylamak için fonları kilitlemesini gerektirir.

Tron enerji kullanımı ne durumda?

Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Tron’un enerji tüketimini inceledi. Ek olarak, TRON ağının ilgili karbon ayak izi de CCRI raporunda analiz edildi. Rapor, TRON ağı için karbon emisyonlarını hesapladıktan sonra PoS protokollerinin enerji tüketimi konusunda gereksiz bir tartışmanın olduğunu öne sürüyor. Protokollerin, çevresel etkilerini mevcut seviyelerde tartışmayı haklı çıkarmayan bir miktar elektrik kullandığını söyledi.

“Son yıllarda Bitcoin, elektrik talebi ve karbon emisyonları nedeniyle sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Kamuoyunda, bu korkular ve suçlamalar sıklıkla diğer blok zinciri protokollerine uygulandı.”

Tron ağında düşük güç tüketimi

Raporda, Tron ağında yaklaşık 15 ABD hanesinin kullandığı gücün yeterli olduğu belirtildi ve şu şekilde eklendi:

“TRON ağının toplam elektrik tüketimi, daha önce incelenen PoS blok zinciri ağları aralığında.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.