Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Terra UST, Düşüşle Birlikte Çeşitli Soruların Odağı Haline Geldi!

0 397

Cumartesi günkü etkinlik, Terra’nın Bitcoin rezervlerinin yakında ilk testini geçip geçemeyeceği hakkında soruları gündeme getirdi.

Uzun zamandır beklenen UST stablecoin, Cumartesi günü dolara karşı sabit değerini kaybetti ve Pazar günü geri dönmeden önce 0,987’ye düştü. Kardeş token LUNA ise %10 oranında düştü.

Terra UST, en büyük algoritmik stablecoin olarak kripto ekonomisinin ana (tartışmalı olsa da) omurgası olduğunu kanıtladı.
Bu hafta sonu gerçekleşen depeg, Terra’nın tarihindeki ilk değil, ancak algoritmik stabilcoin, Bitcoin ve Avalanche rezervleri oluşturmak için çokça duyurulan teklifini başlattığından bu yana ilk kez sabitlemesini kaybetti.

Depeg, 100 milyon dolarlık bir kurtarma taahhüdü tokeni 1 dolara döndürmek için yeterli olduğu için Terra’nın Cumartesi günü Bitcoin rezervlerini kullanmasına neden olmadı.

Neler oldu?

De-pegging, UST’de para yatıran kullanıcılara yüksek getiriler sunan bir kredi piyasası olan Anchor Protocol’den bir dizi büyük seçim başlatıyor gibi görünüyor. Hafta sonu boyunca, Anchor UST’nin toplam mevduatı 14 milyar dolardan 11,2 milyar dolara düştü (dolaşımdaki toplam UST 18 milyar dolardı).

Birçok UST ayrıca, kullanıcıların UST’ler gibi sabit para birimleri arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Curve likidite fonlarından çekiliyor. Terra’nın yaratıcılarından Terraform Labs (TFL) 150 milyon dolar çekti. TFL Pazar günü, havuzlar arasında fon karıştırmaya hazır olduklarında bir çekim yaptıklarını itiraf etti, ancak UST’nin diğer sabit paralara göre indirimle alışverişi yapmaya başladığını öğrendikten sonra 100 milyon dolar da yatırdılar.

Dünkü olaylara bir komplo ipucu ekledi ve cüzdan ayrıca Ethereum’a 84 milyon dolarlık UST ve Binance’e 108 milyon dolarlık damping konusunda dikkat çekti. Bu, Terra topluluğundan depeg’in “koordineli bir saldırı” olduğuna dair çağrılara yol açtı.

Cevap

Cumartesi günü, Terraform Labs’ın açık sözlü kurucusu Kwon, “fud” (korku, belirsizlik ve şüphecilik) hakkında “reklamlar” hakkında bir dizi şaka ve espri yaptı.

Bir noktada Kwon, Anchor’ın para çekme işlemlerinin %62’sinden bir cüzdanın sorumlu olduğunu iddia eden bir grafiği tweetledi. Tweet, muhtemelen kartındaki “%62” sayısının belirli bir cüzdan dışındaki tüm “diğer” cüzdanları ifade ettiğini fark ettikten sonra hızlı bir şekilde silindi. Kwon Cumartesi günü tweet atmaya başladıktan sonra, UST’ye sadık kalmaya çalışan cüzdan ortaya çıktı. Yaklaşık 10 dakika içinde cüzdan, UST’nin fonlarını yeniden dengelemek ve fiyatını artırmak için UST ile 200 milyon dolardan fazla alışveriş yaptı. Diğer işlemlerse Pazar sabahı UST sabitinin toparlandığı zaman devam etti.

Bazıları kurtarıcı cüzdanın Terra ve Terraform Labs ile güçlü ilişkileri olan bir finans şirketi olan Jump Crypto’yu içerdiğini düşünüyor. Jump, Solana Operasyonunun Wormhole köprüsünü Şubat ayında 320 milyon dolarla destekleyen şirketti.

Haftalık Bakış: Kripto Para Piyasalarında Neler Yaşandı? (8 Mayıs)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.