Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Haftalık Bakış: Kripto Para Piyasalarında Neler Yaşandı? (8 Mayıs)

0 291

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasının ardından kripto para birimleri yükselse de bu kısa vadede gücünü yitirdi. Bitcoin, cuma günkü büyük satışların ardından cumartesi günü en düşük seviyelerinden işlem gördü.

Ethereum da 2.600 dolar arasında destek bulmaya çalışıyor. Çoğu kripto para birimi hala kırmızıda görünürken, Dogecoin, Algorand, Axie Infinity, STEPN daha istikrarlı bir tablo çizdiler.

Piyasalarda ayı baskısı devam ediyor

Bitcoin, dünya çapında bir dizi makroekonomik faktör nedeniyle geçen aydan beri düşüş eğiliminde.

İlk olarak, yatırımcılar ve kurumlar bir süreliğine durmuş ve durumu yakından takip ediyormuş gibi bir görüntü çizildi. Ardındansa ABD’den faiz artırımı kararı piyasaları etkiledi. İkincisi, Birleşik Krallık’taki perakende satışlar da bir miktar düştü ve kripto piyasasının normalden daha fazla düşmesine neden oldu.

Bitcoin vadeli işlem sözleşmesine de bakarsak, ayın çoğu yerinde spot fiyatın altında satılıyor, bu da piyasa katılımcılarının Bitcoin için long pozisyonlar açma konusunda biraz isteksiz olduğunu gösteriyor.

‘HOP’ için büyük umut

Öte yandan, heyecan verici bir olayda, Hop Protocol çok yakın bir gelecekte Hop DAO ve airdrop kampanyası ile HOP’u duyurdu. Hop protokolü, belirteçlerin birden çok Layer 2 Ethereum çözümü arasında aktarılmasına yardımcı olan zincirler arası bir köprüdür. Teknoloji, jetonları aktarmanın daha hızlı ve daha ucuz bir yolu olacak. Bu, Optimism’s Optimism’in duyurulmasından sonra bir iniş duyurusu yapan ikinci genişleme olduğu için, önde gelen benimseyenler heyecanlı.

Binance’ten Twitter’a destek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre, hacim olarak en büyük kripto para birimi olan Binance, Elon Musk ve 18 ortak yatırımcı ile birlikte Twitter’a 500 milyon dolar yatırım sözü verdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter’da konuyla ilgili, “Konuya küçük bir katkı.” sözlerini kullandı.

Öte yandan, kripto borsası Fransa’da faaliyet göstermek için düzenleyici onay aldı.

Gucci kripto para kabul ediyor

En tanınmış moda markası olan Gucci, yakında ABD’nin bazı bölgelerinde kripto ile ödeme almaya hazır. Alıcılar QR kodunu tarayarak ödeme yapabilecekler.

Mağaza, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Dogecoin, Litecoin ve Shiba Inu gibi kripto para birimlerini kabul ediyor. Bu, kripto paraları benimseme yolunda iyi bir adım olarak gösterildi.

Fiyat hareketi açısından, piyasa değerine göre ilk 100 kripto para birimi arasında geçen haftanın en iyi ve en kötü kripto para birimlerini sıraladık. İşte bu hafta kripto para birimlerinde kazananlar ve kaybedenler:

Haftanın kazananları
1. Algorand (ALGO): %24 artış.
2. Tron (TRX): %23 artış
3. Curve DAO Token (CRV): %10 artış
4. Helium (HNT): %7 artış
5. Zilliqa (ZIL): %5 artış

Haftanın kaybedenleri
1. ApeCoin (APE): %30 düşüş
2. Cronos (CRO): %26 düşüş
3. STEPM (GMT): %26 düşüş
4. Nexo (NEXO): %19 düşüş
5. Terra (LUNA):%19 düşüş

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.