Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Popüler Sabit Token Projesi, USD Coin (USDC) Nedir?

0 420

USD Coin (USDC kodu olarak bilinir), 1: 1 oranında ABD doları cinsinden sabit bir para birimidir. Dolaşımdaki bu kripto para biriminin her birimi, nakit ve kısa vadeli ABD hisse senetleri kombinasyonunda 1 dolarlık bir tasarrufla destekleniyor. Bu varlığın arkasındaki konsorsiyum merkezi, USDC’nin düzenlenmiş finansal kurumlara verildiğini söylüyor.

Stablecoin ilk olarak Eylül 2018’de sınırlı olarak piyasaya sürüldü. Basitçe söylemek gerekirse, USD Coin’in mantrası “dijital çağ için dijital para” ve stablecoin, nakitsiz işlemlerin daha yaygın hale geldiği bir dünya içindir.

USD için çeşitli kullanım örnekleri yayınlanmıştır. Stabilcoin savunucuları, art arda kripto para birimi tüccarları için güvenli bir sığınak sağlamanın yanı sıra, şirketlerin dijital varlıklar için ödeme kabul etmesine ve merkezi olmayan finans ve oyun da dahil olmak üzere birçok sektörü sallamasına izin verebileceğini söylüyor.

Genel olarak amaç, USDC’nin mümkün olduğunca çok sayıda cüzdan, borsa, hizmet sağlayıcı ve dApp kabul ettiği bir ekosistem oluşturmaktır.

USD Coin’in kurucuları kimlerdir?

Merkez konsorsiyumunun iki kurucusu var. Biri eşler arası ödeme hizmetleri sunan şirket Circle, diğeri ise kripto para borsası Coinbase. Diğer kripto para şirketleri de bu konsorsiyuma katılabilir.

Circle’ın kurucu ortakları Jeremy Allaire ve Sean Neville, USDC’nin nedenini açıklıyor ve şöyle söylüyor: “Açık bir değer alışverişi internetinin dünyayı daha derinden dönüştürebileceğine ve entegre edebileceğine, nihayetinde yapay ekonomik sınırları ortadan kaldırabileceğine ve gezegendeki her insanı birbirine bağlayan daha verimli ve kapsayıcı bir küresel pazara olanak sağlayacağına inanıyoruz.”

2020’de Circle ve Coinbase, büyük bir protokol yükseltmesini ve USDC ile akıllı bir anlaşmayı ortaklaşa duyurdu. Bu iyileştirmelerin amacı, günlük ödemeler, ticaret ve eşler arası işlemler için USD paralarının kullanımını kolaylaştırmaktır.

USD Coin’i (USDC) benzersiz yapan nedir?

Stabilcoin piyasası son yıllarda aşırı derecede tıkandı, ancak USD’nin amacı birçok yönden rakiplerinden daha iyi performans göstermektir. Bunlardan biri de şeffaflıkla ilgili ve kullanıcılara kolayca 1 ABD doları alıp 1 ABD doları ödül alabileceklerinin garantisini veriyor. Büyük bir muhasebe firmasının görevinin, dağıtılan paranın seviyesini kontrol etmek ve dolaşımdaki jeton sayısına karşılık geldiğinden emin olmak olduğunu belirtiyor.

Bazı kripto şirketlerinin aksine Circle ve Coinbase de düzenlemelere uydu ve bu, uluslararası genişlemenin önünü açmaya yardımcı oldu. Her iki şirket de iyi finanse ediliyor ve stabilcoin güvenliği sağlıyor.

Coinbase kısaca USDC’yi desteklemek için finansmanı çeşitlendirmeyi düşündü, ancak teklifi ciddi topluluk tarafından kabul görmedi. Buna ek olarak, finansmanlarının şeffaflığı USDC’nin başarısında önemli bir faktördür. Yeniden soruşturulan USDT muadili aksine, USDC hiçbir zaman suçla itham edilmedi. USDC, bu nedenle USDT’nin stablecoin pazarındaki hakimiyetinin çoğunu kapmaya başladı: USDT, USDC’ye kıyasla Şubat 2021’de %74:%16 pazar payı elde etmesine rağmen, Şubat 2022’de %45:%30’a düştü.

Dolaşımda kaç USD Coin (USDC) var?

Burada tam sayıyı vermek biraz zordur ve teoride var olabilecek USDC miktarı sonsuzdur. Biri küçük dolarları için bir tane satın almak isterse, talep üzerine yeni paralar yapılır. Bu nedenle, USD’nin bazı yıllarda, özellikle 2020’de popülaritesinde patlama yaşamasına yardımcı olan faktörler var. Bunlardan biri, merkezi olmayan finansın popülaritesindeki ani ve hızlı artış. USDC, daha geniş ekosistem için bir nimet olarak hizmet ettiği için birçok DeFi protokolünde sıklıkla görülür durumda.

USD Coin ağı nasıl güvence altına alınır?

Dolaşımdaki tüm USDC’ler, Ethereum blok zincirinde bulunabilen gerçek ERC-20 belirteçleridir. Buradaki en büyük avantajlardan biri, Ethereo tabanlı uygulamalara nasıl entegre edilebileceğidir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu istikrarlı madeni paranın güvenliği ve güvenilirliği, ABD dolarının rezervde güvenli bir şekilde yatırılmasıyla sağlanır.

USD Coin’i (USDC) nereden satın alabilirsiniz?

Projenin arkasındaki isimlerden olan Coinbase, USDC sunması gereken en hevesli borsalardan biri. Buna ek olarak, Poloniex, Binance, OKEx ve Bitfinex’in yanı sıra Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda da alınıp satılabilir. Yatırımcıların almış olduğu USD Coin varlıkları genel olarak değer saklama ve ticaret işlem çifti olarak kullanılmakta.

Popüler Analist, Bitcoin (BTC) İçin Mayıs Ayında Boğa Koşusu Bekliyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.