Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

Kripto Para Piyasalarında Zor Anlar Yaşanıyor: Tüm Coinler Düşüşte!

0 408

Kripto para piyasalarında 9 Mayıs itibariyle uzun bir süredir görülmeyen düşüşler yaşanıyor. Yatırımcıların zor anlar yaşadığı bu günde neredeyse tüm kripto paralar düşüşe geçti. Bununla birlikte de piyasalardan 100 milyar dolardan fazla geri çekilme olduğu görülüyor. İşte detaylar…

Kripto paralarda sert düşüş

Kaynak: CoinMarketCap

CoinMarketCap üzerinden alınan verilere göre toplam market değeri hızla düşmeye devam ediyor. Son 7 günde hızla gerileyen piyasalarda şu anda 1,42 trilyon dolarlık bir hacim bulunmakta. Buna ek olaraksa bir günde 150 milyar dolara yakın bir düşüş tespit edildi.

Bitcoin ve diğerleri toplu düşüşte

Kaynak: TradingView

TradingView verilerine göre, Bitcoin (BTC) için şu anda 31.541 dolarlık noktadan işlem görülüyor. Bugün sert bir düşüşün görüldüğü kripto para liderinde satış baskısı oldukça ağır. Yatırımcıları zorlayan bu durum karşısındaysa birçok kişinin pes ettiği görüldü. 9 Mayıs gününde büyük hacimli satışlar görülürken bu durumun devam ettiği göze çarpıyor.

Analistler şu anda gözünü 31.500 dolarlık ve 30.500 dolarlık iki noktaya dikmiş durumda. Bu noktaların önemi defalarca vurgulanırken, gün içerisinde Bitcoin’in 30.516 dolara kadar düştüğü görüldü. Ağır satışların arkasından kısa bir sürede görülen noktaya adeta çığ etkisiyle gidildi. Bitcoin ile birlikte birçok altcoin projesi de ağır satışların baskısı altında eziliyorlar. Yatırımcıların büyük bir zarara uğradığı bugün yaşanan düşüşler piyasaların itibarı açısından olumsuz bir hava yaratmış durumda.

Şirketler Bitcoin mi sattı?

Bugün yaşanan düşüşlerin arkasında neyin olduğuna ilişkin çeşitli iddialar gelmeye devam ediyor. Bunlardan en ilgi çekeni de şirketlerin BTC veya diğer coin varlıklarını satıp satmadıkları yönünde oldu. Söz konusu iddiaya göre başta Elon Musk ve MicroStrategy gibi isimler olmak üzere bazı şirketler varlıklarında satış yaptılar. Bu durum şu anda bir iddiadan ibaretken yaşanan düşüşlerde ağır satışların etkisi olduğu reddedilemez bir gerçek.

Lido DAO (LDO), Binance Listelemesiyle Bir Anda Yüzde 30 Fırladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.