Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,150.00
+83.08
Ethereum
$3,135.29
-7.43
Litecoin
$83.40
+0.89
DigitalCash
$30.06
+0.08
Monero
$119.40
+1.66
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.10
-0.03
Dogecoin
$0.15
-0

Dogecoin Ağı Büyük Hatanın Ardından Durdurulup Yeniden Başlatıldı

0 318

Dogechain ekibi, “gereksiz para basma” hatasına rağmen tüm fonların kaybedildiğini reddetti. Dogechain, geliştiricilerin projenin köprüleme sözleşmelerinde kritik bir ihlal olduğunu fark ettikten sonra bu hafta sonu işlemleri durdurdu.

Askıya alınan Dogechain işlemleri

Dogechain bu hafta bir istismara karşı savunmasız kaldı. DOGE geliştiricileri hatayı 10 Eylül’de buldu ve blok oluşturmayı birkaç saatliğine durdurdu. 11 Eylül’de geliştirme ekibi, ağın şu anda devam eden bakımla yedeklendiğini ve çalıştığını belirtti. Sorunun, saldırganları gevşek bir şekilde sarılmış DOGE’leri (wDOGE’lar) köprü ağına karıştırmasına izin vermiş olabileceği düşünülüyor.

Proje, ağının şu anda bir yetki kanıtı (PoA) konsensüs mekanizması üzerinde çalıştığı gerçeğinin, ekibin wDOGE’nin “irrasyonel madenciliğini” tersine çevirmesine izin verdiğini söyledi. Ekip, hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne geçmeye tamamen hazır olana kadar PoA kapsamında kalacağını da sözlerine ekledi.

Dogechain, sorunun “sömürü veya hack” yerine “iç hata” ile ilgili olduğunu belirtti. Ekip, yatırımcılara hiçbir Dogecoin‘in (DOGE) kaybolmadığını veya çalınmadığını garanti ediyor. Muhtemelen Dogechain (DC) ve sarılmış Doge (wDOGE) tokenlerine atıfta bulunarak “dahili fonların” eksik olmadığını ekledi. Ancak bazı kaynaklar Dogechain’in aslında para kaybettiğini iddia ediyor. Bağımsız kripto araştırmacısı Crumbs, bir saldırganın güvenlik açığından yararlandığını ve 9.7 milyon wDOGE (600.000 dolar) kazandığını öne sürdü. İddia edilen saldırgan, diğer varlıklara 316.000 dolar aktardı; fonların bir kısmı Binance’de saklanıyor iddiası da gündemde.

 

İddialara yanıt veren Dogechain çalışanı Roc Zacharias, projenin “[bir] dahili hataya sahip olduğunu [ve] bir hack olmadığını” söyleyerek hırsızlığı reddetti. Burada önerdiğiniz gibi hiçbir şey eklenmedi [veya] çıkarılmadı. ”

İnkarlara rağmen, 0x78F05… ile başlayan Ethereum adresinin Dogechain tarafından özel olarak kara listeye alındığı görülüyor. Ek olarak, Dogechain’in resmi olaylar hesabı, kripto paralar atılmış olsa bile havuzların bir noktada bir emir olmadan oluşturulduğunu gösteriyor. Bu gerçekler, yine de saldırganın hırsızlığı başarıyla gerçekleştirdiğini kanıtlamaz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.