Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Güney Kore’de Terra Hakkında Yeni Soruşturma Başlatılıyor

0 259

Güney Kore’deki bir savcı topluluğu, Terra hakkında menkul kıymetler olarak sınıflandırmak için yeni bir soruşturma ve inceleme başlattı. Terra (LUNA), LUNC ve UST (şimdiki USTC) projelerinin menkul kıymet olduğu tespit edilirse, TerraForm Labs, kurucusu Do Kwon ve diğer iştirakleri de sermaye piyasası kanunu ihlalleriyle suçlanacak.

Savcılar, Terra araştırma başlatıyor

Korea Herald tarafından bildirilenlere göre, Seul Güney Bölge Savcılığı Mali ve Menkul Kıymetler Ortak Soruşturma Ekibi, Terra tokenlerinin menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kripto borsa uzmanları ve Mali Denetim Otoritesi de dahil olmak üzere mali düzenleyicilerle bir araya geldiler.

İnceleme ayrıca TerraForm Labs, Do Kwon ve diğer bağlı kuruluşları Sermaye Piyasası Yasasını ihlal etmekle de suçluyor. Terra ve yöneticileri hali hazırda dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı nedeniyle soruşturma altında.

LUNA (şimdiki LUNC) ve UST’nin (şimdiki USTC) çöküşünü araştıran savcılar, mali makamların kararına rağmen sanıkları Sermaye Piyasası Yasasını ihlal etmekle suçlayabilirler. Ayrıca savcıların kararı, kripto para birimlerinin gelecekteki düzenlemelerinde yasa koyuculara da yardımcı olabilir.

Mali düzenleyiciler, kripto para birimlerini menkul kıymetler ve menkul kıymet olmayanlar olarak sınıflandırmaya çalışıyor. Bununla birlikte, bazı uzmanlar kripto para birimlerinin hisse senedi olarak ihraç edilebildikleri için menkul kıymetler olduğuna inanırken, diğerleri kripto para birimlerini merkezi olmayan yapıları nedeniyle bir meta olarak görmekte.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da (SEC) LUNA geliştiricisi Terraform Labs’ı da araştırma sürecinde. Merkezi olmayan finansal platform Terra Mirror Protocol, yansıtılmış ABD hisse varlıklarını UST ile sattığı için soruşturma altında.

LUNA ve LUNC, topluluk desteğiyle yükseliyor

Güney Koreli yetkililer Terra aleyhindeki dolandırıcılık ve diğer iddiaları araştırırken, LUNC ve LUNA projeleri geçen hafta %200 artış yaşadı. Her iki token de günlük 3.5 milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydetmeyi başardı.

Terra Classic (LUNC) fiyatı 0,0058 dolara kadar ulaştı. Şu anda son 24 saatte %2 düşüşle 0,0036 dolardan işlem görüyor. Ralli, % 1.2’lik bir vergi yakımı ve LUNC token stake için verilen desteğin ortasında yaşandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.