Chainlink (LINK) fiyatı, yüzde 52 yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13,8799 dolara ulaştı.Son 24 saatte LINK, Binance borsasında 9,05 dolardan 13,8799 dolara kadar yükseldi. Haber yayına hazırlanırken düzeltme yaşayan altcoin, Coinmarketcap verilerine göre 13,48 dolardan işlem görüyordu.

LINK-USDT daily chart

LINK-USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView.com

Chainlink güçlenen bir yükseliş eğilimi gösterirken, Band Protocol (BAND) de yüzde 50 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 12,44 dolara ulaştı.

Chainlink rallisinin arkasında ne var?

LINK’in ani yükseliş trendi, büyük olasılıkla öncelikle vadeli işlemler piyasasındaki kısa sözleşmelerin sıkışmasından kaynaklanıyor. LINK sürekli yükselirken, fonlama oranı yüzde 0’ın altında kaldı ve yüzde -0,02 olarak kayda geçti.Kripto vadeli işlemler piyasası, piyasanın dengeli olmasını sağlamak için “funding” adı verilen bir mekanizma kullanır. Piyasa, alıcı ağırlıklı olursa, alıcılar satıcıları teşvik etmek zorundadır ve bunun tersi de geçerlidir.

Örnek olarak, Binance Vadeli İşlemlerde Chainlink’e kısa pozisyon açan çok sayıda trader varsa, fonlama oranı negatife dönecektir. Bu durumda, kısa sözleşme sahiplerinin veya satıcıların pozisyonlarını korumak için uzun sözleşme sahiplerine ödeme yapması gerekir.Son 24 saatte LINK fiyatı yükseldikçe, Binance Vadeli İşlemlerindeki fonlama oranı negatif kaldı.Kısa sözleşme döngüsü sıkışıklığa neden oldu ve bu da satın alma talebini artırdı. Böylece Chainlink’in ivmesi arttı.