Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,610.99
-1732.24
Ethereum
$3,006.36
-74.66
Litecoin
$82.01
+3.21
DigitalCash
$28.07
+0.08
Monero
$115.17
-8.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.60
-0.64
Dogecoin
$0.14
-0.01

Cardano (ADA) Hard Fork Giderek Yaklaşıyor!

0 317

Cardano ağının arkasındaki blockchain şirketi olan Input Output Hong Kong (IOHK), bir ana ağ güncellemesini tetikleyecek üç kritik göstergenin durumunu ortaya çıkardıktan sonra beklenen Vasil hard forkunun “giderek daha yakın” olduğunu aktardı.

Vasil hard fork yakında

25 Ağustos’ta yayınlanan bir Twitter paylaşımında IOHK, Vasil yükseltmesinin en son “kullanım durumunu” 265.800 takipçiyle paylaştı ve güncellemelerin ağda ne zaman yeniden başlaması gerektiğini belirleyen “üç kritik durum göstergesi” detaylarını aktardı.

Yapılan açıklamalara göre 1.35.3 sürümünü çalıştıran düğümler tarafından oluşturulan ana ağ bloklarının %75’i, yaklaşık 25 borsa (likiditenin %80’ini temsil eden) yükseltildi ve önceki on ana ana ağ Dapp’leri de yükseltildi.

Perşembe günü, blockchain şirketi, en son 1.35.3 düğümünü çalıştıran Stake Pool operatörlerinin (SPO’lar) artık ana ağın blok üretiminin %42’sini oluşturduğunu ve bu da şu anda gerekli olan kısmın yarısından fazlasını oluşturduğunu kaydetti. IOHK ayrıca dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance’in Cardano düğümlerini en son sürüme yükselttiğini de kaydetti. Şirket, yerel tokeninin toplam likiditesinin yaklaşık %80’ini temsil eden düğümlerini yükseltmek için yaklaşık 25 borsayı hedefledi.

Ana ağ merkezi olmayan uygulamalara (DApp’ler) gelince, IOHK birçok Cardano DApp ekibine yakın kalacağını doğruladı ve 10 kişiden dördü üretim öncesi test ağında 1.35.3 düğümüne karşı aktif olarak test ettiklerini doğruladı.

IOHK ayrıca yeni bir hata bulunmadığını ve dokuz küçük hatanın çözüldüğünü de söyledi. Ayrıca, bunların hiçbiri istenmeyen bir hard fork’a da yol açmadı.

Cardano’nun uzun zamandır beklenen yükseltmesi, işlem boyutlarını küçültmeyi ve maliyetleri düşürürken daha fazla ağ etkinliği sağlamayı amaçlıyor. IOHK tarafından 19 Mayıs’ta yayınlanan ve 29 Haziran için bir hard fork planlayan bir yol haritasının ardından, geliştiriciler sorunsuz bir ağ geçişi sağlarken Vasil yükseltmesinde gecikmeler yaşandı.

Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, kısa süre önce aceleye getirilen güncellemeyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Zaten test edilmiş ve çalışan kodu yeniden test etmek için başlatmayı aylarca geciktirebileceklerini önerdi, ancak DApp geliştiricileri çok uzun süre bekledikleri için bunu yararlı bulmayacaklarını da aktardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.