Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

ABD’nin Desteklediği USD Coin Circle Tarafından Piyasaya Sürülecek

0 751

Geçtiğimiz günlerde coin piyasasına büyük bir atılım yapılacağı duyuruldu. Piyasada büyük bir etki yaratacak olan bu atılım Amerikan hükümetinin desteğini alan Circle tarafından yapılacak. Circle, ABD’nin de desteğini alarak USD Coin’i piyasaya sürecek. Bloomberg’te  yapılan açıklamalara göre, merkez olarak anılan bir konsorsiyum, yatırım amacıyla fiyat ile stabil kripto para takası ve bir platform olarak hareket edecek. Tamamı Circle’a ait olacak olan bu merkezin gelecekte bağımsız bir kuruluşa dönüştürülmesi amaçlanıyor.

USD Coin Farklı Platformlarda Kullanılabilecek

Yeni piyasaya sürülecek olan USD Coin’in farklı platformlarda rahatlıkla kullanılabileceği belirtildi. Açıklanan bilgilere göre bu yeni coin, OKCoin, KuCoin, Coinbase ve Huobi gibi platformlarda kullanıma açık olacak. Circle son yaptığı açıklamada, yirmiden fazla şirkete USD Coin için destek vereceğini, diğer şirketlerin ise bu coini ERC-20 standardı üzerinden alıp satabileceğini bildirdi.

Merkez Nasıl Hareket Edecek?

USD Coin’in alım satım işlemlerinde denetleyici ve düzenleyici olarak hareket edecek olan merkez, kara para aklama suçlarını önlemek, dijital para işlerinin altından kalabilmek, dolar rezervlerini elinde tutabilmek ve devlet lisanslarına sahip olabilmek için bankacı ortaklarından yararlanacak.

Circle gerçekleştirdiği bu atılım sayesinde kurulan USD Coin merkezinin sunmayı amaçladığı  ilklerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca şirketin yaptığı açıklamada coinlerin yapay ekonomik sınırları rahatlıkla ortadan kaldırabileceği ve dünyada bulunan her insanı birleştirerek daha kapsayıcı ve etkin bir ekonomi pazarı oluşturabileceği dile getirildi. Ek olarak, piyasa alt yapısının her mali uygulamayı destekleyen bir temel katman haline gelebilmesi ve altyapının açık standartlara dayanabilmesi gerektiği belirtildi. Bunun dışında pazarın USD Coin’e rahatlıkla uyum sağlayabileceği de açıklanan bilgiler arasındaydı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.