Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

ABD Seçim Belirsizliğinde Bitcoin’den Yeni Ralli!

0 287

ABD Seçim Belirsizliğinde Bitcoin’den Yeni Ralli!

Yatırımcılar ABD’de belirsiz bir seçim sonucuyla boğuşurken Bitcoin 14.000 doların üzerine çıktı.Dünyanın en büyük kripto para birimi,  %3,8’lik bir artışla 14.265 dolara yükselerek Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyesine geldi. Dash ve Litecoin dahil olmak üzere diğer koinler de yükseldi. Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi bir noktada %4’ün üzerinde değer kazandı. Yazının yazıldığı sırada BTC 14.120 dolar seviyesinden işlem görüyor

Birçok kripto hayranı, ABD başkanlık yarışı etrafındaki istikrarsızlığa işaret etti. Yatırımcılar, gerginlik devam ettiği müddetçe, herhangi bir belirsizliğin dijital varlıklara fayda sağlayabileceğini iddia ediyorlar.

ProChain Capital başkanı David Tawil, “Teknik olarak bu tartışmalar ne kadar uzun sürer ve toplum üzerinde de yansıması ne kadar fazla olursa kripto paralar için o kadar olumlu olacak. Bir de konu mahkemelere intikal ederse bir süre volatilite ve korku hakim olacak. Tüm bunları, kriptonun bu yıl inanılmaz derecede iyi performans gösterdiği gerçeğine ekleyin. O zaman Bitcoin, altın ve hisse senetlerinden daha iyi performas gösterecek ve çok sayıda insan kazanacak” diyor.

Bitcoin 14.000 Doları Aşarak Ocak 2018’den Bu Yana En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Geleneksel finans şirketleri daha fazla ilgi gösterdikçe Bitcoin bu yıl neredeyse iki katına çıktı. PayPal’ın Ekim ayında müşterilerin kripto para birimlerine erişmesine izin verme kararı, kripto paranın bir yıldan fazla bir süredir ilk kez 13.000 $’ın üzerine çıkmasına neden oldu. Fidelity Investments yaz boyunca bir Bitcoin fonu başlattı.

Oanda Corp’ta kıdemli bir piyasa analisti olan Edward Moya, “Bitcoin, kurumsal ilgi yaratmada son birkaç ayda muazzam bir ilerleme kaydetti ve kripto para birimlerinin kullanımının arttığını görmeye başladık” diyor.

Ancak, kripto paranın yükseliş eğilimini sürdürmesi için, uzun bir süre boyunca 14.000 $ seviyesinin üzerinde işlem yapması gerekecek. Buna ek olarak, Bitcoin’in ardışık kapanış fiyatlarının yukarı ve aşağı hareketlerinin bir göstergesi olan GTI Küresel Güç Göstergesi, şu anda 80’in üzerinde yer alıyor ve BTC’yi aşırı alım bölgesine yerleştiriyor. Geçmişte bu, Bitcoin’in yeni bir hamleye başlamadan  önce bir nefes almaya hazır olabileceğine işaret ediyordu.

Bitcoin’i alandaki olumsuz haberler bile etkilemiyor. Bugün çıkan Silk Road haberleri bile BTC’yi etkilemedi. Moya, “Bu gelişmeler fiyatı gerçekten etkilemiyor. Normalde, bunun gibi negatif bir Bitcoin haberi fiyatlar üzerinde bir miktar aşağı yönlü baskı yapar. Ancak şu anda bu korkuların eskiden gördüğümüz satışları tetiklediğini görmüyorsunuz” diyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.