Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,073.63
-2341.43
Ethereum
$3,127.07
-92.7
Litecoin
$83.24
-1.64
DigitalCash
$29.90
-1.38
Monero
$118.42
-3.38
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.45
-1.68
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum’un 4. Çeyrekte 500 Dolara Ulaşabileceğini Gösteren 3 Faktör

0 646

Ethereum’un 4. Çeyrekte 500 Dolara Ulaşabileceğini Gösteren 3 Faktör.

NewsBTC analisti Yashu Gola’ya göre yükselen temel ve teknik göstergelerin bir araya gelmesi, Ethereum ’un (ETH) dördüncü çeyrekte 500 dolara yükseleceğini gösteriyor. Piyasa değerine göre ikinci en büyük blockchain varlığı 2020’de yüzde 200’den fazla yükseldi ve fiyat, Eylül ayı başlarında 490 dolara ulaşmak üzereydi. Bununla birlikte traderlar daha önemli şirketlerin (Square, MicroStrategy, PayPal, vb.) yatırım / hizmet portföylerine giriş yapan amiral gemisi kripto para birimi olan Bitcoin’e geçerken; yükseliş trendi durdu.

Bitcoin’in hakimiyeti arttıkça, Ethereum aşağı yönlü düzeltmesini genişletti ve Eylül ayı sonundaki işlem seansında 313 dolara kadar düştü. O zamandan beri yavaş ve istikrarlı bir toparlanma içinde, Bitcoin’in kripto para piyasasında büyüyen hegemonyası tarafından marjinalize edildi.

Ancak analiste göre Ethereum 500 dolara ulaşabilir; hem teknik hem de temel en az üç faktör Ethereum için ileride bir yükselişe işaret ediyor.

Ethereum / Bitcoin desteği

Ethereum’un dolar bazlı yükseliş trendindeki yavaşlama, ETH / BTC grafiğinde ters rüzgarların görülmesine neden oldu. Ethereum’u doğrudan Bitcoin ile karşılaştıran parite 31 Ağustos’tan bu yana daha düşük işlem görüyor. Perşembe günü yılın başından bu yana en yüksek seviye olan 0.0406 sat’tan (Satoshi) yüzde 32’den fazla düşüş yaşadı.

ETH / BTC, daha önce hem destek hem de direnç olarak hareket eden ticaret alanına düşen bir seviye olan 0.02738 sat’ta gün içi bir düşük oluşturmuştu. Anonim bir trader (@IamCryptoWolf) ETH / BTC’nin bu “temel destek seviyesini” tutması durumunda Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hakimiyetini azaltabileceğini belirtti.

Kaynak: TradingView.com

Trader, ETH/BTC’nin muhtemelen dibe vuracağını yineleyerek “[Bitcoin için] hedefim 16.213 dolar.” dedi. “ETH sezonu, altcoin sezonunu tetikleyecek,” diye de ekledi.

Ethereum’da “yükselen üçgen”

NewsBTC analistine göre Ethereum’un yılın başından bu yana görülen en yüksek seviyesinden düzeltme görmesi ve ardından bir geri çekilme, fiyatını bir konsolidasyon kanalında bıraktı. Bu aralık, sabit bir yatay direnç çizgisi ve daha yüksek bir düşüş iziyle aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi bir Yükselen Üçgen paterni oluşturdu.

Analiste göre tipik olarak, yükseliş trendindeki Yükselen Üçgen devamlı bir paterndir. Bu nedenle, 415 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde bir fiyat kırılmasından başlayarak uzun bir yükseliş eğilimi dönemine işaret ediyor. Böyle bir dönem gerçeğe dönüşürse, ETH / USD, Üçgenin maksimum yüksekliği olan 178 dolar kadar büyüyebilir.

Bu da paritenin yukarı yönlü hedefini 597 dolara yaklaştırır.

Temel faktörler

Ethereum’un yükselen teknik beklentilerine göre performans göstermesinin nedeni, sağlam bir temel katalizördür. 1 Aralık’ta veya öncesinde, kripto para biriminin ana blok zinciri, protokolünü proof-of-work’ten proof-of-stake’e geçirecek. Bu değişim, Ethereum sahiplerinin, merkezi olmayan finans projelerinin çalışmasına benzer şekilde; zaman içinde sabit faizler elde etmek için tokenlerini stake etmelerine izin verecek.

Beklenen daha yüksek bir talebe karşın daha fazla sayıda ETH token’ının dolaşımdan çıkarılması olasılığı, “HODLING” duyarlılığında bir artışa yol açtı. Crypto Compare günlük özetinde, “Ethereum topluluğu, şu anda en az 32 ETH tutan rekor sayıda cüzdan ile ETH 2.0’ın piyasaya sürülmesine hazırlanıyor. En az 32 ETH tutan Ethereum adreslerinin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 126.852’ye ulaştı.” İfadeleri kullanılıyor.

Analiste göre bu da aynı zamanda Ethereum’un 4.çeyrekte 500 dolara ulaşma olasılığını artırıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.