Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

ABD Senatörü, Libra’ya Verilen Olumsuz Tepkileri Anlamsız Buldu

0 287

ABD Senatörü, Libra’ya Verilen Olumsuz Tepkileri Anlamsız Buldu .

ABD Senatörü Mike Rounds, Libra Birliği üyesi şirket Anchorage Trust’a gönderdiği mektupta Libra’ya desteğini ifade etti.

ABD ödeme sistemleri henüz emekleme aşamasında

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Mike Rounds, 17 Ekim’de kripto saklama şirketi Anchorage Trust’ın başkanı Nathan McCauley’e gönderdiği mektupta, diğer ülkelerin Amerika’nın ödeme teknolojilerini ”geri bıraktığı” ile ilgili endişelerini belirtti.

Senatör, Çin Halk Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz yıl tüketicilerin yüzde 80’inin mobil ödeme sistemlerini kullandığına, bu oranın yalnızca yüzde 10 olduğuna dikkat çekti. Senatöre göre ödeme sektörü hala emekleme aşamasında. Senatör bu nedenle, Facebook’un stablecoin’i Libra’ya gösterilen düşmanlığı şaşırtıcı buluyor. Rounds mektupta şöyle belirtti:

“Meslektaşlarımın size olan yaklaşımı ile gerçekten hayal kırıklığına uğradım, bu tutumun uzun vadede bu tür yenilikleri geciktireceğinden korkuyorum.”

abd libra ile ilgili görsel sonucu

Menkul kıymetlerde yenilik

Senatör, Libra’nın yaratılmasına ve piyasaya sürülmesine verilen olumsuz tepkileri ”anlamsız” bulduğunu, ABD’nin bu konuyla ilgili yasal çerçevesinin oldukça eski olduğunu belirtti. Rounds, kripto paraların menkul kıymet olup olmadığına karar vermek konusunda referans alınabilecek tek yasanın, 1933 Menkul Kıymetler Yasası olduğunu belirtti ve ekledi:

“İnternet ve bilgisayarlar yaratılmadan yarım yüzyıl önce, Hawai’i ülkeye katılmadan yirmi yıl önce, jet icat edilmeden on yıl önce ve kırsal Amerika’nın yüzde 90’ının elektriğe sahip olmadığı bir dönemde yazılmış bir yasadan bahsediyoruz.”

Rounds mektubu Anchorage’a, ”Amerikalıların ve dünya genelinde komşuların hayatını iyileştirmek” konusunda azmi ve isteği için teşekkür ederek bitirdi.

Libra, PayPal veya Visa olmadan tehlikede değil

Calibra başkanı David Marcus, Facebook’un kripto para projesinin PayPal, Visa, Mastercard, Stripe, eBay, Mercado Pago ve Booking’in Libra Birliği’nden ayrılması nedeniyle tehlikede olmadığını belirtti:

“Hizmet ve ürün sunmak için, Libra Birliği’ne üye olmanın şart olmadığı pek anlaşılmıyor. Yani, Visa ve Mastercard ileride Libra cüzdanı için kart basmak isterlerse, bunu birliğe üye olmadan da yapabilirler.”

 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.