Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

ABD Fed Başkanı Powell: Libra, Hem Avantaj Hem Risk Taşıyor

0 295

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Facebook’un geçtiğimiz günlerde açıkladığı Libra kripto para birimi projesinin potansiyel avantajlar ve riskler taşıdığını söyledi.

Powell, PBS NewsHour’da yayınlanan bir konferans sırasında Libra ile ilgili konuştu. Konferans sırasında, Fed başkanına Facebook’un Libra kripto para biriminin Fed’e zarar verip vermeyeceği soruldu. Ayrıca, yeni kripto paranın ekonomiyi etkileme gücü konusunda endişeli olup olmadığının cevabı istendi.

Bu soruları cevaplayan Powell, toplumun, merkez bankası para birimlerinin yerini alan dijital para birimlerinden çok uzak olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, merkez bankasının, dijital varlık sınıfının ilk dönemine girmesi nedeniyle para politikasını uygulayamayacak kadar endişeli olmadığını belirtti.

“Facebook, Projesi İçin Bize Ulaştı”

Fed başkanı, Facebook’un, projesini tartışmak için Fed‘e ulaştığını doğruladı: “Düzenleyicileri ve süpervizörleri planlarını tartışmak için dünya çapında pek çok insanla görüştüler. Bizi de içeren oldukça geniş turlar yaptı. Aslında, finansal teknolojide her zaman farklı özel sektörlerin temsilcileri ile tanışıyoruz. Orada çok büyük bir yenilik var.”

Ek olarak, başkan, potansiyel olarak büyük bir uygulamaya sahip olabilecek Facebook gibi bir şirketin dijital bir para biriminin potansiyel olarak hem avantajları hem de riskleri olduğuna inandığını söyledi.

Fed başkanı, ayrıca, İngiltere Merkez Bankası (Bank of England – BoE) Başkanı Mark Carney’in sözlerini de hatırlattı. Carney’in, “bir şeyle devam etmeye karar verilirse güvenlik, sağlamlık ve düzenleyiciler açıdan oldukça yüksek beklentilere sahip olacağımıza inandığını” dile getirdiğini söyledi.

Libra’nın herhangi bir resmi düzenlemeye girip girmemesi gerektiğine ilişkin olarak da Powell, şunları açıkça dile getirdi:

Terazi’nin herhangi bir resmi düzenlemeye girip girmemesi gerektiğine ilişkin olarak Powell, şunları açıkça belirtti:

“Kripto para birimleri konusunda genel bir yetkimiz yok. Tüketiciyi koruma ve kara para aklama yoluyla dünyamıza giriyorlar. Ancak şunu söyleyebilirim ki; uluslararası forumlar aracılığıyla ödeme sistemine önemli bir giriş yaptık. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ödeme sisteminde önemli bir rol oynadık.”

Libra, Her Ay 2,7 Milyar Kullanıcıya Ulaşabilir

Dünya çapındaki hükümet yetkilileri, Facebook’un yeni tokeni hakkında farklı görüşler dile getirdi. Tokenin potansiyel olarak her ay 2,7 milyar kullanıcıya ulaşabileceğini belirtenler oldu.

Libra’nın yayınlanmasından kısa bir süre sonra ABD Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı, Facebook’un projenin gelişimini durdurmasını istedi. ABD Senatosu’nun Bankacılık Komitesi, 16 Temmuz’da proje hakkında Facebook’u dinleyecek.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, hükümetin, Facebook’tan Libra ile ilgili “garanti isteme” niyetinde olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Duma Mali Piyasa Piyasası Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov ise, ülkenin token kullanımını yasallaştırmayacağını belirtti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.