Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Aave’nin yönetişim hakkı token sahiplerine devredildi

0 425

Aave’nin yönetişim hakkı token sahiplerine devredildi.

Aave, token sahiplerine yönetişim haklarını transfer eden en yeni merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi oldu.29 Ekim tarihinde Aave, protokolün yönetici anahtarlarının ana geliştiricilerinden, kendi yerel LEND tokeninin sahiplerinin komutası altındaki yönetişim topluluklarına transfer edildiğini duyurdu.

“Bugün Aave Protokolü için tarihi bir an: resmi olarak protokol yönetici anahtarlarını yönetişime teslim ettik. Merkeziyetsizliğe doğru önemli bir adım!”

Topluluk, LEND tokeninden yeni AAVE yönetişim tokenine 100:1’lik bir oranla göç fonksiyonunu yayınlayan ve akabinde yönetişim haklarını AAVE sahiplerine transfer eden ilk Aave Geliştirme Teklifi (AIP) lehine oy kullandı.

AAVE’nin toplam arzı 16 milyon token, bunların 13 milyonu LEND sahipleri tarafından paraya çevrilebilir durumda. Kalan 3 milyon token ise bir “ekosistem rezervine” tahsis edilmiş. AIP’leri oylamaya ek olarak AAVE sahipleri, protokol ücretlerinden bir hisse kazanmak için tokenlerini hisseye çevirebilir ve ayrıca AAVE/ETH eşlemesini, işlem ücretlerinin yanında BAL tokenleri de kazanmak için Balancer’da hisseye çevirebilir.

Soğuk depolamalarda tutulan veya hisseye çevrilmiş AAVE, AIP’lerde oy kullanmak için kullanılabilir.

Aave, bu yıl ocak ayında piyasa sürüldü. Sektörün, yılın ortalarına doğru hareketlenmesiyle birlikte üst düzey bir DeFi projesi olarak meydana çıktı. Protokol “DeFi’deki ilk açık kredi opsiyonu” olarak tanımlanan ‘flaş kredilere’ olanak tanıyor.

Likidite sağlayıcıları, yaklaşık 20 saniye süren gerekli işlemin gerçekleştirilebilmesi ve tek bir Ethereum (ETH) bloğu üzerinde gerçekleştirilen işlemler ile alınan fonların geri verilmesi şartıyla yatırımcıların ve robot operatörlerin arbitraj ve diğer getiri üretim stratejilerini gerçekleştirmek için borç alabileceği fonlama havuzları oluşturuyor.

Flaş kredi üzerinden elde edilen kazançlardan, havuzun fonlayıcıları arasında dağıtılan yüzde 0,9’luk bir ücret alınıyor.

Aave, toplam kilitli tutara (TVL) göre güncel olarak 980 milyon dolardan fazla varlık tutarak en büyük beşinci DeFi protokolü. Buna rağmen Aave’nin TVL’si, neredeyse 1,7 milyar dolardan yüzde 42 inerek ağustostaki DeFi balonu zirvesinden beri önemli ölçüde düştü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.