Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

2019 Dünya genelinde kripto vergilendirme yılı oldu

0 289

2019 Dünya genelinde kripto vergilendirme yılı oldu .

2019, şüphesiz, kripto vergilendirmesi için bir kilometre taşıydı. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, kripto para birimlerinin burada kaldığını ve bunun sonucunda kripto vergi politikalarını ayarladığını fark etti. Sadece bu yıl, bazı ülkeler kripto vergi mevzuatını oluşturmak ve değiştirmekle meşguldü. Dünyadaki hükümetler güncellenmiş rehberlik yayınladı, kripto vergi kurallarını değiştirdi ve yüksek net bireyleri çekmek için kripto vergi avantajlarını kullandı, hatta bazıları kriptoyu tamamen yasakladı. 2019’da dünya çapında kripto vergi mevzuatına bakıldığında, bir şey açıktır: Artık kimse kripto vergisini reddedemez. Kripto bir varlık olarak kabul edilir ve bu nedenle vergiye tabidir. Onlara ödeme yaparsanız veya aktif olarak onlardan kaçınmayı seçerseniz, eylemlerinizin sonuçlarının farkındasınızdır.

2019 dünya çapında kripto vergi mevzuatına daha yakından bakalım:

Kuzey Amerika

Amerika Birleşik Devletleri: Yeni rehberlik, değişen vergi formları ve icra mektupları:

İç Gelir Servisi için yoğun bir yıl oldu.

Kripto para birimi yükümlülüklerini netleştirmek için kripto para yatırımcılarına binlerce mektup gönderdikten sonra IRS, dijital para birimi işlemleriyle uğraşan vergi mükellefleri için iki yeni rehberlik yayınladı. Ayrıca, standart vergi formu 1040 Çizelge 1, kripto varlıkları veya işlemleriyle ilgili geniş bir beyan içerecek şekilde güncellendi .

Yeni rehber, Gelir Hükmü 2019-24 ve 43 sık sorulan soruları içermektedir. Ancak ABD kripto vergi bölgesinde her şey açık değil: Temel olarak bir kriptoyu diğerine takas etmek için vergi muafiyeti anlamına gelen benzer tür borsa, 2018’de IRS tarafından resmen yasaklandı , ancak 2017 raporlarıyla ilgili sorunlar henüz temizlenmedi.

IRS temsilcilerinin bu konudaki mesajları çelişkilidir ve resmi rehberlik henüz yayınlanmamıştır.

Asya

Şaşırtıcı bir şekilde, Çin 2017’de kripto ticaretini yasakladıktan sonra, bir Çin mahkemesi, Bitcoin’i Temmuz 2019’da resmi olarak sanal mülk olarak tanımlayarak yasal olarak tanındı. . Şu anda, Çin’de kripto vergilendirmesi için belirli bir kural yoktur, ancak bu mahkemenin bir varlık olarak kriptoya dikkat etmesi, Çin vergi otoritesinin bir kripto vergi politikasını duyurmasını tetikleyebilir.

Singapur: Kripto için katma değer vergisi ve karşılama KDV muafiyeti yok

Ocak 2020’den itibaren, Singapur’un katma değer vergisine eşdeğer Mal ve Hizmet Vergisi veya GST, şehir eyaletindeki kripto işlemleri için geçerli olmayacak. Temmuz 2019’da Singapur İç Gelir İdaresi, GST’den bir değişim aracı olarak işlev görmesi planlanan kripto para birimleri için önerilen taslak e-vergi kılavuzu muafiyetini yayınladı . Son zamanlarda, Kasım ayında, taslak IRAS tarafından onaylandı ve resmi hale geldi . 2019’un sonuna kadar, bir değişim aracı olarak işlev gören kripto para birimleri takas ticareti olarak değerlendirildi. IRAS, Bitcoin, Ether ( ETH ), Litecoin ( LTC ) ve diğer para birimlerinin bir değişim aracı olarak çalışmak üzere tasarlanmış bir dijital ödeme jetonu tanımını karşıladığını belirtiyor . Aynı zamanda, stabilcoinler bu tanımdan hariç tutulur, ancak GST’den de muaf tutulacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.