Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ünlü Çizerin NFT Gelirlerinin Yer Aldığı Metamask Cüzdanı Hacklendi

0 322

Ünlü çizer Yılmaz Aslantürk’ün sattığı NFT gelirlerinin de yer aldığı Metamask cüzdanı kısa bir süre önce hack saldırısının kurbanı oldu. Twitter hesabından açıklama yapan ünlü isim “Sattığım NFT’lerden kazandığım tüm param çalındı. Henüz yolun başındayken veda ettim NFT dünyasına…” açıklamasında bulundu. İşte detaylar..

NFT Dünyasına Veda..

Yaşadığı olayları sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşan Aslantürk şu şekilde konuştu:

“OpenSea’deki hesabım heklendi ve sattığım NFT’lerden kazandığım tüm param çalındı. Ne OpenSea ne de MetaMask cevap verdi. Sadece destek sayfalarındaki linki gönderdiler o kadar. Henüz yolun başındayken veda ettim NFT dünyasına… İşin kötüsü sayfamdaki işler satıldıkça hırsızın cüzdanına girecek. Çünkü oradaki işleri silmek de paralı. 6 ay sonra otomatik olarak silinecek.”

Olay Nasıl Oldu?

Yaşadığı olayın bundan 48 gün kadar önce gerçekleştiğini belirten ünlü isim bu zamana kadar destek ile uğraştığını aktardı. Ancak hem OpenSea hem de Metamask taraflarından olumlu bir yanıt alamadığını belirtiyor. Bugün de Metamask tarafından istediği yanıtı alamayan Yılmaz Aslantürk ne kadarlık bir ETH kaybı olduğundan ve cüzdana nasıl erişim sağlandığından ise emin değil. Buna ek olarak ünlü isim bilgisayarın hacklendiğinden nasıl emin olduğunu şu şekilde aktarıyor:

“Bir iki gün sonra bilgisayarımda YouTube’da video izlerken mouse’un imleçi hareket etmeye başladı, müdahale edemiyordum. Videoyu tam ekran yaptı, durdurdu ve sonra masaüstüne geçti. Ben de Wacom tabletin kalemiyle bilgisayarı kapattım. Sonra da format attım, her şeyi yeniden yükledim.”

FED’den Saniyede 1,7 Milyon İşlem Kapasiteli Dijital Dolar Hamlesi!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.