Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,856.05
+3012.82
Ethereum
$3,100.23
+88.09
Litecoin
$80.89
-1.01
DigitalCash
$29.65
+1.36
Monero
$119.00
+3.18
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.42
Dogecoin
$0.15
+0.01

FED’den Saniyede 1,7 Milyon İşlem Kapasiteli Dijital Dolar Hamlesi!

0 347

Çin’in dijital yuan projesine karşı ABD’den sesler yükselmeye devam ederken FED de bu yarışa dahil olmak istiyor gibi. Son olarak bu konuyla ilgili FED’in saniyede 1,7 milyon işlem kapasiteli bir dijital dolar geliştirdiği açıklandı. İşte detaylar..

Dijital Dolar Sonunda Geliyor mu?

ABD Federal Rezervi tarafından dijital dolar konusunda testler son dönemlerde giderek yoğunlaştırıldı. En son yapılan testlerden birisinde ise saniyede yaklaşık 1,7 milyon işleme kadar çıkıldığı belirtiliyor. Dijital doların bu performansı büyük bir heyecan yaratırken hamlenin kripto paraların benimsenmesi için de iyi olacağı düşünülmekte.

Geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre proje için Boston Fed ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) arasında bir işbirliği yapıldı. ‘Project Hamilton’ adındaki rapora göre “OpenCBDC” adlı açık kaynaklı bir araştırma yazılımından yararlanılmakta. Genel amaçlı geliştirilen CBDC için devasa bir çekirdek işleme motoru oluşturulduğu biliniyor. Geliştirilen bu sistem saniyede 1,7 milyon işlem gerçekleştirirken işlemlerin büyük bir çoğunluğunun 2 saniyeden kısa sürede uzlaştırma kesinliğine ulaştığı kaydedildi.

Boston Fed Başkan Yardımcısı ve Geçici COO Jim Cunha, “Gelişmekte olan teknolojilerin bir CBDC’yi nasıl destekleyebileceğini ve hangi zorlukların devam ettiğini anlamak kritik önem taşıyor” açıklamasını yaptı. Cunha’nın sözlerinin devamı ise şu şekilde:

“MIT ve teknoloji uzmanlarımız arasındaki bu işbirliği, bu teknolojiler ve bir CBDC tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayan ölçeklenebilir bir CBDC araştırma modeli yarattı.”

Github üzerinde yayınlanan CBDC işlem işlemcisinin tasarımı herkesçe incelenebilir durumda.

Bitcoin (BTC) 44.500 Dolar İle Son Bir Ayın Zirvesine Yükseldi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.