Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,052.77
-2311.25
Ethereum
$3,139.79
-114.27
Litecoin
$83.11
-4.36
DigitalCash
$29.93
-1.78
Monero
$118.43
-2.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-1.82
Dogecoin
$0.15
-0.01

Uganda Polisi Kripto Ponzi Programının Yöneticisini Yakaladı

0 264

Uganda Polisi Kripto Ponzi Programının Yöneticisini Yakaladı

Uganda polisi, şifreli para birimi piramidi şeması Dunamiscoins Resources Limited’in direktörlerinden Samson Lwanga’yı ele geçirdi . Yerel haber yayınında Daily Monitor 9 Aralık’ta bildirildiği gibi, polis Dunamiscoins’in dört direktöründen biri olan Samson Lwanga’yı tutukladı. Söz konusu şirketin, 10.000’den fazla kişiyi içeren ve 10 milyar Ugandalı şilin (2.7 milyon dolar) mağdurunu dolandırmayı başardığı bildirilen bir şifreleme para aldatmaca olduğu iddia ediliyor. Kampala Metropolitan polisinin sözcüsü olan Patrick Onyango, kolluk kuvvetinin genel bir soruşturma dosyası sunduğunu ve halen davanın soruşturmasını yürütmekte olduğunu söyledi. Onyango eklendi:

“Ona göre (Lwanga) parayı geri ödemeye hazırlar, ancak sorun şu ki Finansal İstihbarat Kurumu hesaplarını dondu. Ve hiçbir paraya erişemez veya para çekemezler. Lwanga’nın bize söylediklerinin hesapların dondurulması konusunda doğru olup olmadığını kanıtlamak için Finansal İstihbarat Kurumu ile temasa geçeceğiz. ”

Lwanga’ya göre, kurbanların çoğu 1 milyon şilin (271 $) ve 10 milyon şilin (2.715 $) arasında bir miktar biriktirdi. Dunamiscoins, nakit yatırımların % 40 getiri vaadiyle insanları şirkete katılmaya ikna etti . Şirketin iddiaya göre, yeni insanları işe almak için şehirdeki para transferi şirketleriyle çalışıyordu.

Kripto Ponzi planlarının tehlikeleri

Bu yılın başlarında, Uganda Bankası vali yardımcısı Dr. Louis Kaskende, yasadışı şifreleme işlemlerine yatırım yaptıklarında halkı kendisine sunulan sınırlı koruma konusunda uyardı . Kaskende, sözlerine göre, merkez bankasının tüm finansal hizmet firmaları ve kurumları hakkında kapsamlı bir gözetimi olmadığını ve denetiminin tipik olarak ticari bankaları, kredi kurumlarını, döviz bürolarını ve para havale hizmet sağlayıcılarını kapsadığını açıkladı.

Kripto piramit programları, sahtekarlar arasında popülerlik kazanmıştır ve bazen sadece potansiyel yatırımcıları cezbetmenin sınırlarını aşmaktadırlar. Ekim ayı ortalarında yer alan Glasgow merkezli Jen McAdam iddia OneCoin iddia edilen bir piramit destekçileri başta Facebook üzerinden, onun ölüm tehditleri gönderiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.