Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Tornado Cash Geliştiricisinin Tutuklanmasına Sosyal Medyada Tepki Büyüyor

0 289

Kripto topluluğunun önde gelen üyeleri, Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev’in tutuklanmasına yönelik sosyal medyada tepki gösteriyor.

Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev’in tutuklanması, Twitter’da kripto alanından sert eleştirilerle karşılandı. Topluluğun önde gelen üyeleri, bunun yakın bir mahremiyet istilasına işaret edebileceğinden korkuyor.

Özel hayatın ihlali

Hollanda Mali Suç Ajansı bugün yaptığı açıklamada, Tornado Cash’in geliştiricisinin 10 Ağustos’ta Hollanda polisi tarafından tutuklandığını açıkladı. Gönderi, Pertsev’in Tornado Cash aracılığıyla kara para aklamayı kolaylaştırdığı iddiasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Tornado Cash, kullanıcıların işlem geçmişlerini gizlemek için kripto para işlemlerini başkalarıyla karıştırmasına olanak tanıyan popüler bir Ethereum tabanlı gizlilik protokolüdür. Pazartesi günü, ABD Hazine Bakanlığı, protokolün Lazarus Group gibi Kuzey Kore devlet destekli hack sendikaları tarafından kullanıldığını öne sürerek Tornado Cash’i yaptırım listesine ekledi.

Pertsev’in tutuklandığı haberi, Twitter’daki kripto topluluğunun tepkisine yol açtı. Coingecko’nun kurucu ortağı Bobby Ong, Pertsev’in “kripto para gizliliğini iyileştirmeyi amaçlayan kod yazdığı için” tutuklanmasının “çılgın” olduğunu söyledi ve “yetkililer, kodun yaratıcılarının değil, kötü niyetli amaçlarla kötüye kullanan tarafların peşine düşmeli.” dedi.

Blockchain Derneği’nin politika başkanı Jake Chervinsky, “Bir yazılım geliştiricinin kod yazma suçundan yargılanmasından” başka bir şey olmasının teorik olarak mümkün olduğunu söyleyerek dikkatli olunması çağrısında bulundu. Bununla birlikte, bazen “kripto endüstrisinin medeni hakların önemine [ve] ABD Anayasası [ve] federal yasalarının sağladığı korumanın kapsamına ilişkin görüşlerinin hiçbir zaman politika yapıcılarla uyumlu olmadığını belirtti.”

Pek çok Twitter kullanıcısı, Perstev ile dayanışma amaçlı olarak profil resimlerini Tornado Cash logosuyla değiştirdi. Shapeshift’in kurucusu Eric Voorhees, “Gizliliğin bir insan hakkı olduğunu söylemek kolay” dedi. “Gizliliği artıran araçlar oluşturuyor, finanse ediyor ve tanıtıyor musunuz?” diye de ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.