Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Ronin Hack Saldırısıyla Bağlantılı Adresler Yaptırım Listesine Alındı

0 385

ABD Hazine Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda yaşanan yarım milyar doları aşkın Ronin hack saldırısıyla bağlantılı adreslerle ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Buna göre, bakanlık tarafından saldırıyla alakası tespit edilen Ethereum adresleri yaptırım listesine alındılar.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin, ABD ve Birleşmiş Milletler’in yaptırımlarından kaçmasını önlemek amacıyla kararın alındığı ima edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Axie Infinity’nin Ronin yan zinciri NFT oyunundan 600 milyon doları aşkın varlık çalınmıştı. Kripto para tarihinin en büyük hack saldırılarından biri olan bu olaya ilişkin araştırmalar devam ediyor. ABD Hazine Bakanlığı da olaya karıştığı düşünülen üç Ethereum cüzdanını yaptırımlar listesine dahil etme kararı aldı. Karar, Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından uygulanmakta. Söz konusu cüzdanlar, Kuzey Kore’nin Lazarus Grubu için Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar ve Engellenmiş Kişiler (SDN) listesine dahil edildi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından alınan bu karar Twitter üzerinden de duyuruldu. Alınan kararla birlikte de söz konusu 3 Ethereum cüzdanı daha yakından takip edilecek. Cüzdanlarda olası hareketlerin de yine yetkililerce takip edilmesi bekleniyor. Böylece suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara da hız kazandırılacaktır.

NFT Kelimesinin Türkçe Karşılığı, “Nitelikli Fikrî Tapu” Oldu

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.