Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

Binance Borsasının Çeşitli Verileri Rus Ajansıyla Paylaştığı İddiası

0 437

Reuters tarafından yapılan bir habere göre, Binance borsasının çeşitli verileri bir Rus ajansıyla paylaştığı belirtildi. Buna ek olarak da söz konusu ajansın Rus devletine bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olması dikkat çekti.

Binance borsasının dünya çapındaki hükümetlerle daha iyi ilişkiler kurmaya çalıştığı biliniyor. Daha önce çeşitli ülkelerde büyük sıkıntılar yaşayan Binance, bunları tekrarlamamak adına çeşitli verileri hükümetler ile paylaşabiliyor.

Yapılan habere göre şirketin Doğu Avrupa ve Rusya başkanı Gleb Kostarev geçen yılın Nisan ayında bir toplantıya katıldı. Kostarev, bu toplantıda Dijital Ekonomi Geliştirme Fonu adlı bir Rus kar amacı gütmeyen kuruluşun davetlisiydi. Yöneticinin Moskova’da Rosfinmonitoring veya Rosfin olarak bilinen ajansla bir araya geldiği belirtiliyor.

Binance, Müşteri Verilerini Paylaşıyor mu?

Rusya ve çevre ülkelerde daha ılımlı görülmek isteyen Binance’in müşteri verilerini paylaşmayı kabul ettiği öğrenildi. Bu kapsamda da isimler ve adresler gibi çeşitli verilerin hükümetle doğrudan paylaşılacağı bildirildi. Habere göre, o sırada Rosfin, hapisteki muhalefet lideri Alexei Navalny tarafından toplanan milyonlarca dolarlık Bitcoin’in izini sürmek istiyordu.

Binance yetkilileri, Rus makamlarından Navalny ile ilgili olarak hiçbir zaman temasa geçmediklerini belirtti. Buna ek olarak da Rus birimini kurmaya devam edip etmediklerini doğrulamadıklarını eklediler.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.