Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,305.05
-237.11
Ethereum
$3,207.72
+16.58
Litecoin
$85.20
-1.08
DigitalCash
$31.61
-0.17
Monero
$122.63
-0.16
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.26
-0.13
Dogecoin
$0.16
-0

Binance CEO’su CZ, 1 Milyar Dolarlık Kurtarma Fonunu Duyurdu

0 464

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), FTX çöküşünün ardından son iki hafta içinde önemli açıklamalarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Artık iflas etmiş olan FTX borsasının çöküşü, CZ’ye endüstrinin toparlanması için bir fon kurma adımı atmasına neden oldu. CEO, konuşmasının ardından Perşembe günü Industry Recovery Initiative’i (IRI) başlattığını duyurdu.

Binance’ten önemli girişim

Binance, kripto paraların geleceğini desteklemek için Industry Recovery Initiative (IRI) adlı bir fonu açıkladı. Binance, yatırımcıları korumaktan ve sektörü inşa etmekten sorumlu olduğunu açıkladı. Şirket, hevesli kuruluşlara IRI’ye yatırım yapma fırsatı sunmakta.

Resmi duyuru, CZ’nin Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Binance’in 1 milyar dolar fon ayıracağını söylemesinden saatler sonra geldi. Fon adresine göre IRI, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Luffy (LUFFY) ve XEN Crypto (XEN) dahil olmak üzere çeşitli varlıklara sahip. Bununla birlikte, finansman çoğunlukla 1.002 milyar dolar değerinde olan BUSD’den oluşmakta. Daha önce de belirtildiği gibi, IRI temelde sağlam ancak likidite krizinden muzdarip projelere yardım etmenin bir yolu olarak görülüyor. Binance ayrıca IRI’nin bir yatırım fonu olmayacağını ve sadece yaklaşık altı ay süreceğini açıkladı.

Binance.US, Voyager’ı kurtarmayı planlıyor

Röportajda CZ, Binance’in Amerikan kolu Binance.US’un da Voyager için teklif vermeye hazırlandığını söyledi. FTX’in çöküşü başarısız olan borsanın teklifini geri çekmesine yol açarak Binance’in tekrar devreye girmesine neden olmuş durumda. Zhao, teklifi ertelemenin nedenini daha önce şu şekilde açıklamıştı:

“Bence ABD ulusal güvenlik endişeleri, FTX’in bizi teklifin dışında kalmaya zorlamak için yaydığı söylentileri. İhaleye katılımımızla ilgili hiçbir zaman bir endişe olmadı.”

BNB fiyatında artış

Binance CEO’su CZ tarafından yapılan açıklamalarla BNB fiyatında bir artış yaşandı. Sektörü destekleyen bu adımın ardından BNB fiyatı 303.06 dolara kadar fırlamıştı. Şu andaysa 299 dolarlık noktadan işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.