Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Otomobil Devi Ford’dan NFT Alanında Önemli Hamle

0 282

Amerika’nın en büyük otomobil üreticisi konumunda olan Ford geçtiğimiz günlerde 19 marka başvurusu yaparak sektöre önemli bir giriş yapacağını kanıtladı. Otomobil devi, NFT pazarı, sanal arabalar ve daha fazlasıyla Metaverse alanına girmek için Sony’nin ayak izlerini takip ediyor. Konu hakkında konuşan fikri mülkiyet avukatı Mike Kondoudis de haberi doğruladı. Tweet’e göre Ford, Metaverse alanına büyük bir adım atmak için bu girişimleri yapacak:

  • Değiştirilemez tokenlere sahip çevrimiçi mağazalar
  • Sanal giysiler, kamyonetler, kamyonlar ve arabalar

Ford, Temmuz ayında küresel işgücünü azaltırken NFT’leri ve Metaverse alanını keşfetmeye yöneldi. Şirket, yinelenen maliyetlerini düşürmeye karar vermiş gibi duruyor. Ford CEO’su Jim Farley, hareketten ve bunun ne kadar gerekli olduğundan bahsetti. Farley’e göre, Ford’un geleceğini inşa etmek, şirketin bir yüzyıldan fazla süredir beslediği her yönü yeniden keşfetmeyi gerektiriyor. Son aylarda tartışıldığı gibi, bu aynı zamanda devam eden maliyet yapısını ele almak için kaynak taahhüdü anlamına da gelmekte. Farley, sistemin geleneksel piyasa reformlarına hizmet ederken, sektördeki gelecekteki değişikliklere ayak uyduramayabileceğini de sözlerine ekledi. Bu yüzden de yeni sektörlere giriş yapacaklarını duyurdu.

Ford, NFT pazarını keşfeden ilk otomobil devi değil. Daha öncesinde Hyundai Motors da bu alana giriş yaptığını duyurmuştu. Şirket, sanal ürünler sunmayı düşünmek için bir ticari marka başvurusunda bulundu. Bu ürünler arasında gözlük, ayakkabı, giyim ve spor giyim sayılıyor. Hyundai ayrıca VR için indirilebilir araba görüntüleri ve sanal karakterler oluşturmayı da istiyor.

Benzer bir şekilde Mercedes tarafı da, NFT koleksiyonunu FTX’te yayınlamak için Haziran ayında MBSJQ ile de ortaklık kurdu. Buna ek olarak, Bentley ve Lamborghini gibi premium otomobil üreticileri de 2022’de NFT koleksiyonlarını piyasaya sürecekler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.