Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,150.00
+83.08
Ethereum
$3,135.29
-7.43
Litecoin
$83.40
+0.89
DigitalCash
$30.06
+0.08
Monero
$119.40
+1.66
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.10
-0.03
Dogecoin
$0.15
-0

Kripto benimsemesinin düzenleme ve kanun yaptırımı olmadan geleceği yoktur

0 311

Kripto benimsemesinin düzenleme ve kanun yaptırımı olmadan geleceği yoktur

Herhangi bir değer değişiminin temeli güvendir. İki taraf birbirine ne kadar güvenirse, işlemlerde o kadar kendinden emin hissedeceklerdir. Sadece yüksek hacimli işlemlerde değil, aynı zamanda daha yüksek değerli işlemlerde.

Bitcoin ( BTC ) ve diğer kripto para birimleri, başka bir tarafa güvenme yeteneğinin bir blok zinciri tarafından denklemden çıkarıldığı merkezi olmayan bir ortam yaratmaya gelince kesinlikle çok şey başarıyor. Bunu zaten anlayan hardcore meraklıları, kasalarına ulaşmaya ve kripto devrimine para dökmeye en istekli olanlardır. Gerçek şu ki, ortalama tüketici hala o noktada değil.

Bazı özgürlükçüler muhtemelen bunu duymak istemiyorlar, ancak kripto dünyasının kritik kitleye ulaşması için çok daha geniş bir benimsenmesi gerekiyor ve ortalama tüketicinin yerinde başka bir koruma katmanına ihtiyacı olacak. Bir dizi kurala ve işler ters gittiğinde şikayet edecek birine ihtiyaçları var.

Bunun seviyeleri var

Blockchain teknolojisi, katılımcıların güvensiz bir ortamda değer alışverişinde bulunmalarına kesinlikle izin veren harika bir iş çıkarır. Özel anahtarlarınızı paylaşmazsanız, kimse değerinizi çalamaz. Bunu yeni basılan kripto sahiplerine öğretmek, onları satın almaları için çok önemlidir.

Birçoğu bir sonraki adımı benimsemeye bir engel olarak görse de, kripto alanındaki düzenlemenin kesinlikle onu hızlandıracağını düşünüyor. Tüketiciler için güvenlik ağına ne kadar çok katman eklersek, yeni yatırımcılar ve benimseyenler işin içinde o kadar kendinden emin olacaktır.

Kurallar özgürlüğün hüküm sürmesine izin verir

Banka Gizliliği Yasası 1970’lerde yürürlüğe giren ve Kara Paranın Aklanmasının ve terör finansmanının çevreleyen ABD’de önemli mevzuat birinci parça olarak duruyor. Esasen bankaları finansal suçlarla mücadelede ABD hükümeti ile işbirliği yapmaya zorlar. Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan terörist saldırıların ardından, Vatanseverlik Yasası doğdu ve bankalar ve hükümetler arasındaki iletişim hatlarını aynı şekilde daha da açtı.

2019’a hızlı bir şekilde gidersek, Finansal Eylem Görev Gücü adlı uluslararası bir yönetim organı , seyahat kuralını yalnızca bankaları değil sanal varlıkları ve borsaları da içerecek şekilde genişletiyor . Kural, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının 1.000 $ veya daha fazla değerde varlık ticareti yapan kullanıcıların kimliklerini paylaşması gerektiğini şart koşuyor.

Bu bilgileri izlemek ve sağlamak kulağa oldukça basit geliyor ve bu şekilde olmalı. Ancak bu aynı zamanda, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının uyumlu hale gelmek için aşağıdakiler de dahil olmak üzere her türlü diğer görevi yerine getirmesi gerektiği anlamına gelir:

  • Tipik bir kripto işleminin neye benzediğini tespit etmek, böylece potansiyel suç faaliyetlerini ifade eden anormal kalıpları tespit edebilmektir.
  • Müşteri cüzdanlarını düzenli olarak taramak.
  • Kara listeye alınmış potansiyel müşterilerin bir listesini diğer sanal varlık sağlayıcıları ve yetkilileriyle paylaşma.
  • Know Your Customer bilgilerini sanal varlık sağlayıcıları ve yetkililerle paylaşma.

FATF seyahat kuralının doğasında olan zorluklar kesinlikle çok gerçektir. Birincisi, blok zinciri projeleri ve farklı teknolojiler kullanan borsalar yürüten birçok sanal varlık sağlayıcıdan satın alma gerektirir. Bu, müşteri bilgilerinin ayrıntılı düzeyde izlenmesini zorlaştırır. Bununla birlikte, seyahat kuralının yararı bu zorluklardan daha ağır basacaktır. Çoğu kripto servis sağlayıcısının izlediği tipik KYC prosedürlerinin ötesine uzanır. KYC, çoğunlukla bir kuruluşun iç süreçleriyle ilgilidir. Seyahat kuralı doğası gereği çok daha geniştir. Hem sanal varlık sağlayıcılarını hem de hükümetleri şeffaf olmaya zorlar. Bireysel ulusların kripto ile ilgili kendi kurallarına abone olma fikrinin ötesine geçmeyi amaçlamaktadır.

Yakın ve uzak gelecekte düzenleyicilere yardımcı olacak araçlar

Kanada’daki Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu geçtiğimiz günlerde , Seyşeller Adaları dışında faaliyet gösteren kripto para borsası BitMEX’in eyalet sakinlerine hizmet etmek için uygun şekilde kayıtlı olmadığına ve bu nedenle gelen yeni kayıt ve alım satımları kabul etmeyi bırakması gerektiğine karar verdi.

Bu türden kararların çoğu, tahtadan çıkmaya devam edecek ve sanal varlık hizmet sağlayıcılarını ya ayarlamaya ve uyum sağlamaya ya da radar altında iş yapmakla ilişkili riskleri almaya zorlayacak. İkincisi değil, ilki, hem kripto işletmeleri hem de yatırımcılar için daha iyi uzun vadeli tekliftir.

Düzenleyicilerin daha iyi çerçeveler geliştirmeye devam etmelerine yardımcı olacak birkaç araç ve daha fazlası var. Ortalama bir tüketicinin, herhangi bir sayıda uygun şekilde incelenmiş rampalar aracılığıyla kripto para birimine girme konusunda daha rahat hissetmesini sağlar.

Çoğu hevesli kripto tüccarı, işlemlerin kökenlerini daha derinlemesine incelemeyi amaçlayan, halka açık veya özel şirketler tarafından geliştirilen gelişmiş blockchain kaşiflerine aşinadır. Bu, kanun uygulayıcılarına çalınan fonları, kara para aklamayı ve kripto ile yapılan suç alımlarını izlemek için gereken teknolojiyi sağlar. Kolluk kuvvetlerinin eylemi ekosisteme güven katarak geniş çapta benimsenmesi için daha güvenli hale getirir.

Borsalar ve bireyler de dahil olmak üzere piyasa katılımcılarının karşı taraf cüzdanlarının veya önerilen işlemlerin risk taşıyıp taşımadığını görmelerine olanak tanıyan risk puanlama çözümleri de geliştirilmektedir. Bu bilgi, borsaların çalınan fonlardan, kara para aklamadan ve kötü aktörlerden uzak durmasını sağlayacaktır. Bu yine ekosisteme güven katıyor.

Kripto düzenlemesinin geleceği şimdi gerçekleşiyor

Sadece son birkaç gün içinde, tüm ABD eyaletlerini ve bölgelerini temsil eden bir düzenleyici kurum olan State Bank Supervisors Konferansı, ödeme şirketleri, para hizmeti işletmeleri ve kripto para şirketleri için yeni bir düzenleyici çerçevenin başlatıldığını duyurdu . Sadece Montana, Columbia Bölgesi ve Porto Riko lansmana dahil değil.

Bu yeni çerçeve, Western Union, PayPal ve diğer 76 para hizmetleri ve kripto ile ilgili işletmeler gibi büyük ödeme sağlayıcılarının AML uygulamalarının kapsamlı bir incelemesinden geçmesini gerektiriyor. Toplamda, bu yeni çerçeve, yılda 1 trilyon ABD dolarının üzerinde müşteri fonundan transferden sorumlu ödeme hizmetlerini düzenleyecek.

Nihayetinde, bu lansman ve FATF seyahat kuralının daha geniş etkisi, hem işletmeleri hem de piyasa katılımcılarını işlem verilerini izleme, uygun KYC protokollerine katılma ve hem eski hem de yeni kripto benimseyenlere yatırım yapan ek koruma katmanları sunma konusunda sorumlu tutmaya hizmet edecek. kripto para birimlerinde daha hoş bir teklif.

Artan düzenleme ve kanun yaptırımı, hem şimdi hem de gelecekte dijital varlıkların benimsenmesinde üstel artışlara yol açan yoldur. Ve kaçınılmaz olarak geliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.